ΑΘΗΝΑ
06:15
|
01.12.2023
Οι αποψινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου εκπλήσσουν, έστω και για λίγο, ευχάριστα, λόγω της προσπάθειας για αποκλιμάκωση στις σχέσεις με την Ελλάδα.
Τούρκος Πρόεδρος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην επικείμενη πραγματοποίηση της ελληνο-τουρκικής συνόδου στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο σαν ένα «σημαντικό άλμα» στις σχέσεις Άγκυρας και Αθήνας, αναφέρθηκε απόψε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων, ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ, που μετάδωσε την είδηση παίζοντάς την στις πρώτες θέσεις, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως ο ίδιος και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «μοιράζονται την ίδια προσέγγιση προκειμένου να  απομακρύνουν την αγχώδη ατμόσφαιρα  στην περιοχή του Αιγαίου».

Ο Ερντογάν τόνισε πως η σύνοδος κορυφής της Θεσσαλονίκης «είναι η πρώτη προτεραιότητα της Άγκυρας» και πως οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών καταβάλλουν όλες τις προσπάθειες ώστε να πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου, αποφεύγοντας «βήματα και δηλώσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν το περιβάλλον εμπιστοσύνης».

Ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους υπενθύμισε ότι Τουρκία και Ελλάδα «πέρασαν τελευταία φυσικές καταστροφές» και πως υπήρξαν ο πιο σημαντικός παράγοντας ώστε να έρθουν οι δύο χώρες κοντά και να βοηθήσουν μία την άλλη όπου χρειάζεται.

Σε άλλο σημείο εκτίμησε πως οι επαφές ανώτερου επιπέδου μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας «αυξάνονται» και πως υποστηρίζουν την μεταξύ τους «θετική ατμόσφαιρα».

Και κατέληξε:

«Πρέπει να κάνουμε βήματα μαζί για να προχωρήσει η πρόοδος με ειρήνη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράσινο φως από τον Μπλίνκεν για την συνέχιση του πολέμου στη Γάζα

Γάζα: Ξεκίνησε η απελευθέρωση ομήρων-Νέα παράταση της ανακωχής

Η επιστολή του Κασσελάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα

ΜέΡΑ25:«Ο Μητσοτάκης μόλις κατήργησε το απόρρητο της ψήφου»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα