ΑΘΗΝΑ
16:49
|
10.05.2024
Οι αποψινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου εκπλήσσουν, έστω και για λίγο, ευχάριστα, λόγω της προσπάθειας για αποκλιμάκωση στις σχέσεις με την Ελλάδα.
Τούρκος Πρόεδρος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην επικείμενη πραγματοποίηση της ελληνο-τουρκικής συνόδου στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο σαν ένα «σημαντικό άλμα» στις σχέσεις Άγκυρας και Αθήνας, αναφέρθηκε απόψε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων, ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ, που μετάδωσε την είδηση παίζοντάς την στις πρώτες θέσεις, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως ο ίδιος και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «μοιράζονται την ίδια προσέγγιση προκειμένου να  απομακρύνουν την αγχώδη ατμόσφαιρα  στην περιοχή του Αιγαίου».

Ο Ερντογάν τόνισε πως η σύνοδος κορυφής της Θεσσαλονίκης «είναι η πρώτη προτεραιότητα της Άγκυρας» και πως οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών καταβάλλουν όλες τις προσπάθειες ώστε να πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου, αποφεύγοντας «βήματα και δηλώσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν το περιβάλλον εμπιστοσύνης».

Ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους υπενθύμισε ότι Τουρκία και Ελλάδα «πέρασαν τελευταία φυσικές καταστροφές» και πως υπήρξαν ο πιο σημαντικός παράγοντας ώστε να έρθουν οι δύο χώρες κοντά και να βοηθήσουν μία την άλλη όπου χρειάζεται.

Σε άλλο σημείο εκτίμησε πως οι επαφές ανώτερου επιπέδου μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας «αυξάνονται» και πως υποστηρίζουν την μεταξύ τους «θετική ατμόσφαιρα».

Και κατέληξε:

«Πρέπει να κάνουμε βήματα μαζί για να προχωρήσει η πρόοδος με ειρήνη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

UNRWA: Κλείνουν τα κεντρικά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ μετά από εμπρηστική επίθεση

Βρετανία: Τέλος στο «Σχέδιο Ρουάντα» υπόσχεται ο Στάρμερ

Κλιμακωτά πρόστιμα για εκπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας

«Συναγερμός» στο Κίεβο: Στέλνει ενισχύσεις στο Χάρκοβο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα