ΑΘΗΝΑ
13:18
|
03.05.2024
Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος του ζεύγους Μενέντες από τις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές μετά από πολύμηνη έρευνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αμερικανοί εισαγγελείς απήγγειλαν λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντες και της συζύγου του, Ναντίν Αρσλάνιαν, έπειτα από πολυετή έρευνα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το ζεύγος Μενέντες κατηγορείται πως αποδέχθηκε πολυτελή δώρα, όπως ράβδοι χρυσού, χρήματα και πολυτελή αυτοκίνητα, με αντάλλαγμα «πολιτικές χάρες» προς όφελος επιχειρηματιών του Νιου Τζέρσεϊ, ενας εκ των οποίων εξασφάλισε πριν μερικά χρόνια το προνόμιο εξαγωγής κρεάτων «χαλάλ» από τις ΗΠΑ στην Αίγυπτο.

Ειδικότερα, σε ρεπορτάζ του BBC αναφέρεται πως το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί το ζεύγος Μενέντες πως δέχθηκε χρυσές ράβδους και μετρητά πολλών εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ ώστε να επωφεληθεί η κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Το ζεύγος Μενέντες λίγο μετά το γάμο του, τον Οκτώβριο του 2020

Το θέμα είχε αποκαλύψει προ ημερών αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Wall Street Journal, που είχε αναφερθεί στις φερόμενες «επιλήψιμες» σχέσεις του γερουσιαστή με επιχειρηματία από το Νιου Τζέρσει και Αιγύπτιους αξιωματούχους που το 2018 εξασφάλισαν πιστοποίηση εξαγωγών κρέατος «χαλάλ» από τις ΗΠΑ στην Αίγυπτο.

Επισήμως οι κατηγορίες θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα σε συνέντευξη Τύπου από τον εισαγγελέα της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Ντέμιαν Γουίλιαμς, και τον υποδιευθυντή, υπεύθυνο του FBI στην περιοχή, Τζέιμς Σμιθ.

Σε κάθε περίπτωση ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντες δεν είναι «πρωτάρης» σε υποθέσεις για κατηγορίες διαφθοράς. Το 2017 είχε ξανά κατηγορηθεί πως είχε συναλλαγές με πλούσιο οφθαλμίατρο από τον οποίο δέχθηκε δώρα αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων με αντάλλαγμα «προνομιακή» μεταχείριση και πολιτικές χάρες.

Ο Μενέντεζ μπορεί να συνεχίσει να υπηρετεί ως πρόεδρος επιτροπής της Γερουσίας παρά την απαγγελία κατηγοριών ενώ το 2024 αναμένεται (εκτός απροόπτου) να είναι ξανά υποψήφιος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα