ΑΘΗΝΑ
09:44
|
04.05.2024
Δεσμεύτηκε για την αλλαγή της διαδικασίας έως το τέλος του χρόνου ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
Η απόλυτη ταλαιπωρία του Κτηματολόγιου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Από 1 Ιανουαρίου 2024 θα μπορούν οι πολίτες να μεταβιβάσουν το ακίνητό τους ψηφιακά, εφόσον είναι κτηματογραφημένο», δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA.

«Ένας τομέας ο οποίος έχει συνδεθεί με την απόλυτη ταλαιπωρία, ένας φορέας που λέγεται Κτηματολόγιο, μια διαδικασία που αφορά μεταγραφές, υποθηκοφυλακεία, δικαιολογητικά, καθυστερήσεις, όλο αυτό δουλεύουμε νυχθημερόν για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι τον Ιανουάριο του 2024 και να μπορείτε να μεταβιβάσετε ψηφιακά, εύκολα το ακίνητό σας», επεσήμανε ο κ. Κυρανάκης.

Αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία των πολιτών για την συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών, ο υφυπουργός τόνισε ότι «θα λειτουργεί ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτου στον οποίο ο συμβολαιογράφος θα μπαίνει σε μια ψηφιακή εφαρμογή, θα απευθύνει πρόσκληση μέσω gov.gr σε αγοραστή και πωλητή. Μέσα σε αυτό το κοινό ψηφιακό περιβάλλον θα κάνεις τα πάντα, θα διαλειτουργεί η φορολογική ενημερότητα, η ασφαλιστική ενημερότητα και μια σειρά από άλλα δικαιολογητικά τα οποία διαθέτει σήμερα το ελληνικό κράτος, αλλά δεν θα χρειάζεται ο πολίτης να πάει να τα πάρει από κάπου και να τα δώσει στον συμβολαιογράφο».

«Η μεγάλη μεταρρύθμιση είναι ότι θα μπορείτε το ακίνητό σας, εφόσον είναι κτηματογραφημένο, να μπορείτε να το μεταβιβάζετε ψηφιακά», συμπλήρωσε ο κ. Κυρανάκης, υπογραμμίζοντας πως «θα υπάρχει ψηφιακό συμβόλαιο. Σε μια ημέρα θα μπορείς να έχεις μεταβιβάσει το ακίνητό σου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων

Ερντογάν: Αναμένει επίθεση της Δύσης κατόπιν αναστολής εμπορίου με το Ισραήλ

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα