ΑΘΗΝΑ
11:13
|
17.05.2024
Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής άνοιξαν πυρ την Παρασκευή σε παλαιστινιακή διαδήλωση κοντά στον ανατολικό φράχτη της Λωρίδας της Γάζας.
Οι Παλαιστίνιοι μεταφέρουν έναν τραυματισμένο διαδηλωτή μετά από επεμβάσεις των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των παραβιάσεων των ισραηλινών δυνάμεων προς το Masjid al-Aqsa στη Λωρίδα της Γάζας στις 22 Σεπτεμβρίου 2023.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής άνοιξαν πυρ την Παρασκευή σε παλαιστινιακή διαδήλωση κοντά στον ανατολικό φράχτη της Λωρίδας της Γάζας, τραυματίζοντας 22 διαδηλωτές, αποκάλυψε το υπουργείο Υγείας, όπως μεταδίδει το Middle East Monitor.

Αυτό έγινε την ώρα που οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα διαδήλωσαν για έβδομη συνεχή ημέρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της ισραηλινής επιθετικότητας στη Δυτική Όχθη, την Ιερουσαλήμ και το Τζαμί Αλ Άκσα και ζητώντας να τερματιστεί η ισραηλινή πολιορκία στη Γάζα.

Πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι οι Παλαιστίνιοι νεαροί εκτόξευσαν εμπρηστικά μπαλόνια προς το Ισραήλ και πυροδότησαν ηχητικές βόμβες κοντά στον φράχτη.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πολλές πυρκαγιές που προκλήθηκαν από αερόστατα που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα.

Το Παλαιστινιακό Κίνημα Αντίστασης Χαμάς, που κυβερνά τη Γάζα, επιβεβαίωσε ότι οι νέοι ζητούν την άρση της πολιορκίας του Ισραήλ και την παράταση της επιχορήγησης του Κατάρ.

Εν τω μεταξύ, ο Πρέσβης του Κατάρ Μοχάμεντ Αλ-Εμαντί ανακοίνωσε την Παρασκευή την πρόθεσή του να πληρώσει 100 δολάρια ανά οικογένεια για 100.000 οικογένειες στη Γάζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Οι αζήτητοι»: Ένα διαχρονικό ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο της Λέρου

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Μπέλγκοροντ: Γυναίκα και 4χρονο παιδί νεκροί από drone

Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα