ΑΘΗΝΑ
15:23
|
06.05.2024
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η στάση της χώρας του απέναντι στο συριακό καθεστώς δεν έχει αλλάξει.
Ο Πρωθυπουργός του Κατάρ Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν μπιν Τζάσιμ αλ-Θάνι μιλά στην εναρκτήρια σύνοδο της δεύτερης Συνόδου Κορυφής για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) στις 18 Σεπτεμβρίου 2023 ενόψει της 78ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ Μοχάμεντ Μπιν Αμπντούλ Ραχμάν Μπιν Τζάσιμ Αλ-Θάνι επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η στάση της χώρας του απέναντι στο συριακό καθεστώς δεν έχει αλλάξει, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Αυτό έγινε σε μια συνέντευξη με την Κριστιάν Αμανπούρ του CNN στη Νέα Υόρκη για τη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Σχετικά με τον Αραβικό Σύνδεσμο, ο Αλ-Θάνι δήλωσε ότι η απόφαση να επιτραπεί η επιστροφή στη Συρία ανήκει στο Σύνδεσμο, προσθέτοντας ότι το Κατάρ δεν θα το απορρίψει γιατί μια ψήφος δεν θα κάνει τη διαφορά.

«Το βλέπουμε ακόμα, δεν βλέπουμε τίποτα που να τον κάνει [τον Μπασάρ αλ-Άσαντ] επιλέξιμο να επιστρέψει στον Αραβικό Σύνδεσμο. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε τη θέση μας», τόνισε, προσθέτοντας ότι κάθε αραβική χώρα είναι ελεύθερη να αποφασίσει για την εξομάλυνση με τη Συρία.

Ο Εμίρης εξέφρασε: «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε εγκληματίες πολέμου. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τους Σύρους να υποφέρουν ακόμα».

Και κατέληξε: «Βλέπουμε ότι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός είναι μια πολιτική λύση… και αυτό δεν συμβαίνει».

Την Τρίτη, ο Αλ-Θάνι είπε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ότι ήταν: «Δεν επιτρέπεται να δεχόμαστε τη σοβαρή αδικία που πλήττει τον αδελφό συριακό λαό σαν να ήταν η μοίρα».

Ο Εμίρης είπε για την κρίση στη Συρία ότι: «Ακόμα περιμένει μια συνολική διευθέτηση μέσω μιας πολιτικής διαδικασίας που οδηγεί σε μια πολιτική μετάβαση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαμάς: Το κλείσιμο του Αλ Τζαζίρα στο Ισραήλ καταπατά την ελευθερία του λόγου

Η Ε.Ε. τερματίζει τη διαδικασία κράτους δικαίου κατά της Πολωνίας

Ο Μπάιντεν συναντά τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα

Λαβρόφ: Ανεξάρτητως νικητή στις εκλογές στις ΗΠΑ, η Ρωσία θα θεωρείται εχθρός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα