ΑΘΗΝΑ
14:41
|
20.05.2024
Ο στρατός του Λιβάνου είπε ότι εκτόξευσε δακρυγόνα κατά των ισραηλινών δυνάμεων ως απάντηση σε βόμβες καπνού που εκτοξεύτηκαν εναντίον του.
Ένα απροσδιόριστο άτομο ή άτομα άνοιξαν πυρ προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό και μερικές σφαίρες έπληξαν την κεντρική πύλη του κτιρίου και τα οχήματα σε ένα χώρο στάθμευσης στη Βηρυτό του Λιβάνου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο στρατός του Λιβάνου είπε ότι εκτόξευσε δακρυγόνα κατά των ισραηλινών δυνάμεων πάνω από τα σύνορα το Σάββατο ως απάντηση στις βόμβες καπνού που εκτοξεύτηκαν εναντίον των στρατευμάτων του, αν και το Ισραήλ είπε ότι ο Λίβανος ξεκίνησε την αντιπαράθεση, αναφέρει το Reuters.

Οι εντάσεις έχουν φουντώσει κατά μήκος των συνόρων αυτό το καλοκαίρι, με ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια εξάρσεων ισραηλινοπαλαιστινιακής βίας, και μέλη της βαριά ένοπλης λιβανικής ομάδας Χεζμπολάχ ή υποστηρικτές της να αντιμετωπίζουν τις ισραηλινές δυνάμεις.

«Στοιχεία του ισραηλινού εχθρού παραβίασαν τη γραμμή αποχώρησης και εκτόξευσαν καπνογόνα σε μια περίπολο του λιβανικού στρατού που συνόδευε μια μπουλντόζα που αφαιρούσε μια χωμάτινη πέτρα που είχε στήσει ο ισραηλινός εχθρός βόρεια της γραμμής αποχώρησης, της μπλε γραμμής, στην περιοχή Μπάστρα», . ανέφερε ο λιβανικός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Η τρέχουσα οριοθέτηση μεταξύ των δύο χωρών είναι γνωστή ως Μπλε Γραμμή, ένα σύνορο που χαρτογραφήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και σηματοδοτεί τη γραμμή στην οποία αποχώρησαν οι ισραηλινές δυνάμεις όταν έφυγαν από τον νότιο Λίβανο το 2000.

«Η λιβανική περίπολος απάντησε στην επίθεση εκτοξεύοντας δακρυγόνα… αναγκάζοντάς τους να αποσυρθούν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη», πρόσθεσε ο στρατός του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι ήταν ο Λίβανος που ξεκίνησε τη βία.

«Πριν από λίγο, στρατιώτες του Ισραηλινού Στρατού εντόπισαν το φτυάρι ενός μηχανικού οχήματος να διασχίζει τη Μπλε Γραμμή από τον Λίβανο προς το ισραηλινό έδαφος στην περιοχή του όρους Ντοβ», ανέφερε μια δήλωση του στρατού. «Σε απάντηση, στρατιώτες του IDF χρησιμοποίησαν μέσα διασποράς ταραχών».

«Το όχημα επέστρεψε στο λιβανέζικο έδαφος», δήλωσε ο στρατός.

Η UNIFIL, η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην περιοχή, δήλωσε ότι υπήρξε ένταση το Σάββατο.

«Η UNIFIL βρίσκεται σε επαφή με τα μέρη για να μειώσει τις εντάσεις και να αποτρέψει μια παρεξήγηση. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο, παρακολουθούμε την κατάσταση και προσπαθούμε να επαναφέρουμε την ηρεμία στην περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος Αντρέα Τενέντι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τζούλιαν Ασάνζ: «Πράσινο φως» για νέα έφεση κατά της απόφασης έκδοσης

Πενθήμερο πένθος στο Ιράν μετά τον θάνατο Ραϊσί- Ορίστηκε μεταβατικός πρόεδρος 

Έρχεται η Καμπούλ Νο2 (ή η Σαϊγκόν Νο3);

Κίνα: Επίθεση σε δημοτικό σχολείο-Δύο νεκροί και 10 τραυματίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα