ΑΘΗΝΑ
05:09
|
04.05.2024
Οι ένοπλες δυνάμεις της Σομαλίας πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή που στόχευε ένα σπίτι συνεδριάσεων της αλ-Σαμπάαμπ στο Ελμπούρ.
Άποψη κατεστραμμένου κτιρίου καθώς άνθρωποι επιθεωρούν την περιοχή μετά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Beledweyne, Σομαλία στις 23 Σεπτεμβρίου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σομαλία ανακοίνωσε αργά το Σάββατο ότι οι ένοπλες δυνάμεις της πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στην κεντρική επαρχία Γκαλγκαντούντ που στόχευε ένα σπίτι συνεδριάσεων της αλ-Σαμπάαμπ στο Ελμπούρ, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι κορυφαίοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής οικονομικών και εκβιασμών της αλ-Σαμπάαμπ, ο οποίος αναγνωρίστηκε μόνο ως Σαχάλ, σκοτώθηκαν στο χτύπημα.

Η τρομοκρατική ομάδα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα «δέχτηκε σοβαρό πλήγμα» και βασικοί ηγέτες και τρομοκράτες μαχητές σκοτώθηκαν, έγραψε ο υπουργός Πληροφοριών Νταούντ Αγουέις στο X.

Είπε ότι η αποφασιστικότητα της Σομαλίας για «εξάλειψη της τρομοκρατίας παραμένει ακλόνητη».

Το Ελμπούρ είναι μια στρατηγική πόλη που απέχει 377 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του έθνους Μογκαντίσου, η οποία είναι προπύργιο των αλ-Σαμπάαμπ για περισσότερα από 15 χρόνια.

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση της Σομαλίας είπε ότι οι δυνάμεις της απελευθέρωσαν την πόλη αλλά «υποχώρησαν» λίγες μέρες μετά.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ξεχωριστά ότι μια άλλη επιχείρηση στην περιοχή του Shabeelow στο Mudig «εξουδετέρωσε» περισσότερους από 30 τρομοκράτες το Σάββατο.

«Η επιχείρηση εξάρθρωσε βασικά σημεία συγκέντρωσης, προστατεύοντας τους Σομαλούς», ανέφερε.

Η αεροπορική επιδρομή σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο φορτηγό στην πόλη Μπελεντγουέιν στο κέντρο της πόλης, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 18 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 40.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα