ΑΘΗΝΑ
22:41
|
05.05.2024
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι οι ένοπλοι ήταν επαγγελματίες στρατιώτες ή αστυνομικοί.
Φωτογραφίες των ενόπλων έδειξε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός του Κοσόβου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κατάσταση επανήλθε σε ηρεμία μέσα στο μοναστήρι του βορείου Κοσόβου όπου είχαν ταμπουρωθεί σχεδόν τριάντα ένοπλοι άνδρες για αρκετές ώρες μετά τον θάνατο ενός αστυνομικού, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τζελάλ Σβέκλα.

«Ανακτήσαμε τον έλεγχο αυτής της περιοχής, έπειτα από αρκετές μάχες», δήλωσε ο Κοσοβάρος υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σύμφωνα με την αστυνομία του Κοσόβου νεκροί είναι ένας αστυνομικός και τρεις από τους σχεδόν 30 δράστες της επίθεσης.

Περίπου 30 ένοπλοι άνδρες είχαν ταμπουρωθεί σε μοναστήρι από το μεσημέρι, περικυκλωμένοι από την αστυνομία στο βόρειο Κόσοβο, σε μια περιοχή όπου νωρίς σήμερα το πρωί σκοτώθηκε ένας αστυνομικός ανακοίνωσε ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Άλμπιν Κούρτι.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 30 επαγγελματίες ένοπλοι στρατιώτες ή αστυνομικοί που αυτή τη στιγμή είναι περικυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις μας και τους καλώ να παραδοθούν», δήλωσε νωρίτερα ο Κούρτι μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Πρίστινα. Έδειξε επίσης φωτογραφίες ενόπλων στην αυλή ενός μοναστηριού.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου πρόσθεσε ότι η ένοπλη ομάδα εντοπίστηκε αρχικά εντός και γύρω από το μοναστήρι κοντά στο χωριό Μπάνισκα, όπου έστησαν ενέδρα στην περίπολο των Κοσοβάρων αστυνομικών. Ο Κούρτι χαρακτήρισε την ενέδρα «τρομοκρατική ενέργεια» και υπαινίχθηκε ότι πίσω από αυτή βρίσκεται η κυβέρνηση της Σερβίας. «Μέλη του οργανωμένου εγκλήματος με την πολιτική, οικονομική και επιχειρησιακή στήριξη αξιωματούχων από το Βελιγράδι επιτίθενται στη χώρα μας», ανέφερε ανάρτηση του πρωθυπουργού του Κοσόβου στο X (πρώην Twitter).

Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία επιβεβαίωσε ότι οι ένοπλοι εισέβαλαν στο μοναστήρι της Μπάνισκα ενώ μέσα σε αυτό βρίσκονται πιστοί από την πόλη Νόβι Σαντ της βόρειας Σερβίας.

Το σερβικό κρατικό δίκτυο RTS μετέδωσε ότι οι συνοριακές διαβάσεις (Jarinje και Brnjak) μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου είναι πλέον κλειστές.

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε την επίθεση κατά των αστυνομικών στο βόρειο Κόσοβο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα