ΑΘΗΝΑ
17:23
|
05.12.2023
Ο ΕΟΔΥ έδωσε εντολή για επιδημιολογική έρευνα στην περιοχή, απολυμάνσεις και μυοκτονία.
Δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά από επαφή ή κατανάλωση νερού μολυσμένου από ούρα ζώων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνδρας, στο χωριό Καρουσάδες της βόρειας Κέρκυρας, που είχε μολυνθεί από λεπτοσπείρωση, έχασε τη ζωή του την Παρασκευή, ανεβάζοντας σε δύο τα θανατηφόρα κρούσματα στην συγκεκριμένη περιοχή από τον περασμένο Μάιο, ενώ – όπως αναφέρει η ΕΡΤ – διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε και τρίτο κρούσμα που μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο των Αθηνών επίσης το Μάιο, ωστόσο, η κατάστασή του βελτιώθηκε και διέφυγε τον κίνδυνο.

Οι δύο θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί από τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Κέρκυρας Μαντώ Εγγλεζοπούλου, με τον ΕΟΔΥ να έχει ενημερωθεί σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο, ενώ για το δεύτερο περιστατικό, αναμένεται μετά το θετικό δείγμα του βακτηριακού ελέγχου, το αποτέλεσμα του μοριακού.

Ο ΕΟΔΥ έδωσε σήμερα εντολή στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που περιλαμβάνουν επιδημιολογική έρευνα στην περιοχή αλλά και απολυμάνσεις και μυοκτονία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η λεπτοσπείρωση δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά από επαφή (μέσω του στόματος, της μύτης, του επιπεφυκότα) ή κατανάλωση νερού μολυσμένου από ούρα ζώων.

Εισέρχεται στον οργανισμό μέσω του στόματος, της μύτης, του επιπεφυκότα (της μεμβράνης που καλύπτει εσωτερικά το μάτι και επεκτείνεται κάτω από τα βλέφαρα) και μέσω των μικροτραυματισμών του δέρματος. Ο χρόνος που χρειάζεται για να επωαστεί το βακτήριο που προκαλεί τη λεπτοσπείρωση κυμαίνεται από 3 έως 20 ημέρες και εξαρτάται από τον τρόπο μόλυνσης, τη δόση και τη λοιμογόνο δύναμη του στελέχους της λεπτόσπειρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Same84 τιμά με πολλά χρώματα τα «40 χρόνια ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ» στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης

Στάση εργασίας από τους διασώστες του ΕΚΑΒ

Προληπτική ανάκληση παρτίδων σοκολάτας Toblerone

Το Τέξας μήνυσε την Pfizer για παραπλάνηση σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα