ΑΘΗΝΑ
14:32
|
28.04.2024
32 ακόμα μετανάστες εντοπίστηκαν χθες το πρωί στην περιοχή του Δήμου Φαιστού Ηρακλείου.
Έφτασαν σώοι και διανυκτέρευσαν στην Παλαιόχωρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 22 μεταναστών οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος με προορισμό την Ιταλία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν σε κίνδυνο ενώ έπλεαν 77 μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Όπως αναφέρουν τοπικές ιστοσελίδες, οι μετανάστες, ανάμεσά τους τρία παιδιά, περισυνελέγησαν από το εμπορικό πλοίο Eurocargo Valencia που έπλεε στην περιοχή και αργά το βράδυ της Κυριακής μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την καταγραφή τους από τις αρχές και τις έρευνες για να εντοπισθούν εκείνοι που τους μετέφεραν, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες μεταφοράς τους σε δομή της ηπειρωτικής χώρας.

32 ακόμα μετανάστες έφτασαν στην Φαιστό

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή, τις πρώτες πρωινές ώρες, 32 ακόμα μετανάστες εντοπίστηκαν στον οικισμό Πιτσίδια του Δήμου Φαιστού Ηρακλείου.

Οι παραπάνω μεταφέρθηκαν, με μέριμνα της ΕΛ.ΑΣ.  και του δήμου Φαιστού, με ασφάλεια στον λιμένα Ηρακλείου, ενώ παράλληλα απέπλευσε Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού για τη θαλάσσια περιοχή Ματάλων, όπου εντόπισε  σε απόσταση περί τα 2 ν.μ. από την ακτή, μία ξύλινη λέμβο άνευ επιβαινόντων.  

Οι μετανάστες, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν αποπλεύσει από τις ακτές του Τομπρούκ στην Λιβύη και δύο από αυτούς,  ηλικίας 42 και 27 ετών, συνελήφθησαν ως διακινητές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα