ΑΘΗΝΑ
08:40
|
27.04.2024
Προβλήματα στην κυκλοφορία στην Ολυμπία οδό, στο ύψος του Ελαιώνα Αιγιαλείας. Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 στο Ξυλόκαστρο.
Φωτ.: .kalavrytanews.com
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε τις απογευματινές ώρες αρκετές περιοχές των Καλαβρύτων όπως Μάνεσι, Τρεχλό, Λαπάτες, Ποντιάδες και Κλειτορία, με την τελευταία να ντύνεται στα λευκά, καθώς ξεκινάει να δείχνει τα «δόντια» της η κακοκαιρίας Elias που θα πλήξει και τις επόμενες ημέρες τη χώρα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το χαλάζι ήταν μεγέθους μεγαλύτερου από καρύδι και προκάλεσε πολλές ζημιές σε αυτοκίνητα, κεραμοσκεπές και καλλιέργειες, όπως οπωροκηπευτικά, μηλιές, αμπέλια αλλά και θερμοκήπια.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος που βρέθηκε στα σημεία που επλήγησαν είχε άμεση επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο για την άμεση καταγραφή των ζημιών και σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, αύριο πρωί κλιμάκια της Περιφέρειας και του Δήμου θα επισκεφθούν τα σημεία για την άμεση καταγραφή των ζημιών.

Φωτ.: Meteo Hellas

Χαλάζι μεγάλου μεγέθους, με αποτέλεσμα εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες, έπληξε και το Κρυονέρι Κορινθίας.

Νωρίτερα προβλήματα υπήρξαν στην κυκλοφορία επί της Νέας και της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Ελαιώνα, λόγω κατολίσθησης φερτών υλικών μετά από την νεροποντή, τα οποία κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μηχανήματα της Περιφέρειας Αχαΐας, σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», διακόπηκε, λόγω λασποροών, η κυκλοφορία των οχημάτων από τα διόδια του Ελαιώνα, έως τον κόμβο Καλαβρύτων, στο ρεύμα κίνησης προς Αθήνα, περιοχή όπου είχε εκδηλωθεί φωτιά στα τέλη του περασμένου Ιουλίου.

Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Ξυλοκαστρου, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή τους.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, κλειστές θα παραμείνουν αύριο Τρίτη, με απόφαση του δημάρχου, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, δηλαδή, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου. Η απόφαση ελήφθη, σύμφωνα με τον δήμο, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Άγιο Στέφανο Μονεμβασιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα