ΑΘΗΝΑ
19:17
|
30.11.2023
Επιβεβαιώνεται η ρήξη του Μοράλες με τον εν ενεργεία πρόεδρο της Βολιβλίας, τον Λουίς Άρσε.
Ο Έβο Μοράλες υπήρξε ηγέτης της Βολιβίας για 14 χρόνια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της νοτιοαμερικανικής χώρας το 2025, είπε την Κυριακή σε μήνυμά του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, προσθέτοντας ότι έχει «υποχρεωθεί» από επιθέσεις εναντίον του.

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει τη ρήξη μεταξύ του Μοράλες, ενός από τους πιο εξέχοντες αριστερούς της Λατινικής Αμερικής, και του εν ενεργεία προέδρου της Βολιβίας Λουίς Άρσε, πρώην υπουργού Οικονομίας του που έγινε αντίπαλος στο κυβερνών κόμμα MAS.

«Αναγκασμένος από τις επιθέσεις της κυβέρνησης… Αποφάσισα να δεχτώ τα αιτήματα των μελών μας και τόσων αδελφών που παρευρίσκονται σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για να είμαι υποψήφιος για την προεδρία της αγαπημένης μας Βολιβίας», είπε ο Μοράλες.

Ο Μοράλες, ένας αυτόχθονας πρώην αγρότης που ηγήθηκε της Βολιβίας για σχεδόν 14 χρόνια, έφυγε τον Νοέμβριο του 2019 αφού έθεσε υποψηφιότητα για μια άνευ προηγουμένου τέταρτη θητεία σε εκλογές που αμαυρώθηκαν από καταγγελίες για νοθεία.

Ο Μοράλες έφυγε από τη χώρα και ισχυρίστηκε ότι ήταν θύμα ενός δεξιού «πραξικοπήματος» που υποστηρίχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση 11 μηνών, ο Άρσε κέρδισε μια συντριπτική εκλογική νίκη τον Οκτώβριο του 2020, ανοίγοντας το δρόμο στον Μοράλες να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ξεκίνησε η απελευθέρωση ομήρων-Νέα παράταση της ανακωχής

Σύμφωνο το ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ στο θέμα της επιστολικής ψήφου

Κωνσταντοπούλου:«Το φορολογικό νομοσχέδιο στοχοποιεί τους ελεύθερους επαγγελματίες»

Λαβρόφ για ΟΑΣΕ: «Ο οργανισμός βρίσκεται σε αξιοθρήνητη κατάσταση λόγω του ΝΑΤΟ»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα