ΑΘΗΝΑ
03:42
|
04.05.2024
«Οι αντικουβανικές ομάδες στρέφονται στην τρομοκρατία όταν νιώθουν ατιμωρησία, κάτι για το οποίο η Κούβα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές», τονίζει η Αβάνα.
Μικρές ζημιές στο κτίριο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άγνωστος δράστης επιτέθηκε στην πρεσβεία της Κούβας στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών με δύο βόμβες μολότοφ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκεζ Παρίγια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής λίγες ώρες αφότου ο ηγέτης της Κούβας Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ επέστρεψε στο νησί, έχοντας παρευρεθεί σε εκδηλώσεις στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα.

Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία δεν προκάλεσε σημαντικές ζημιές ή θύματα, σύμφωνα με Κουβανούς αξιωματούχους, αν και η Αβάνα επέρριψε την ευθύνη στους Κουβανούς εξόριστους στις ΗΠΑ.

«Οι αντικουβανικές ομάδες στρέφονται στην τρομοκρατία όταν νιώθουν ατιμωρησία, κάτι για το οποίο η Κούβα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές», ανέφερε ο Κουβανός ΥΠΕΞ, στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter.

Ο πρόεδρος της Κούβας Ντίαζ-Κανέλ κατήγγειλε την επίθεση τονίζοντας ότι αναμένει από τις αρχές της Βόρειας Αμερικής, να αναλάβουν δράση για τη διαλεύκανσή της. «Το μίσος για άλλη μια φορά χθες το βράδυ προκάλεσε τρομοκρατική επίθεση εναντίον της πρεσβείας μας στην Ουάσιγκτον, μια πράξη βίας και αδυναμίας που θα μπορούσε να κοστίσει πολύτιμες ζωές», έγραψε στο X.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, από την πλευρά του, καταδίκασε σθεναρά την επίθεση.«Είμαστε σε επαφή με αξιωματούχους της κουβανικής πρεσβείας και τις αρχές επιβολής του νόμου για να διασφαλίσουμε την κατάλληλη και έγκαιρη έρευνα καθώς και να προσφέρουμε την υποστήριξή μας για την ενίσχυση της προστασίας της πρεανείας», ανέφερε σε δήλωσή του.

Η ρίψη μολότοφ είναι η δεύτερη βίαιη επίθεση εναντίον της κουβανικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, καθώς το 2020 το κτίριο είχε δεχτεί επίθεση από ένοπλο που άφησε τρύπες από σφαίρες σε εξωτερικούς τοίχους και κολώνες, έσπασε ένα φωτιστικό δρόμου και κατέστρεψε πολλά τζάμια και καλούπια στο μπροστινό μέρος της πρεσβείας. Ο ένοπλος που συνδέονται με αντικομμουνιστές εξόριστους συνελήφθη και κατηγορήθηκε για πολλαπλά αδικήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα