ΑΘΗΝΑ
08:23
|
04.05.2024
«Δεν θα συνηθίσουμε ούτε να καιγόμαστε, ούτε να πνιγόμαστε, ούτε να πεθαίνουμε σε καρότσες ή αποκλεισμένοι από τον χιονιά», λένε οι Σύλλογοι.
Φωτ.: 902.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε απολογία κλήθηκαν, μετά από δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους οι πρόεδροι του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας και του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου- Λίμνης – Αγίας Άννας, για την οργάνωση κινητοποίησης τον περασμένο Μάιο, μετά τον τραγικό θάνατο 63χρονου που ξεψύχησε περιμένοντας μάταια ασθενοφόρο.

Με την κινητοποίηση, που στηρίχτηκε από δεκάδες σωματεία και φορείς, οι κάτοικοι των περιοχών της Βόρειας Εύβοιας ζητούσαν να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου για να μην πεθαίνει ο κόσμος στις καρότσες των αγροτικών και να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα προσλήψεων των πυρόπληκτων ρετσινάδων.

Οι δύο Σύλλογοι εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν τα εξής:

«Ντράπηκε και η ντροπή με το κάλεσμα για απολογία των προέδρων μας, Βαγγέλη Γεωργαντζή και Μπάμπη Τσιβίκα για την κινητοποίηση που αποφάσισαν φορείς και σωματεία τον Μάιο διεκδικώντας δουλειά, γιατρούς και ασθενοφόρα.

Κινητοποίηση που έγινε μετά τον τραγικό θάνατο συμπολίτη μας σε καρότσα αγροτικού και ενώ είχαν ανασταλεί οι προσλήψεις των ρετσινάδων στο πρόγραμμα.

Το κράτος και η κυβέρνηση του είναι επιλεκτικά ανίκανο να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς όταν καιγόμαστε, όταν πνιγόμαστε κι όταν αποκλειόμαστε από τον χιονιά.

Είναι επιλεκτικά ικανότατο όμως να διώκει τους προέδρους των σωματείων μας, με πρόσχημα την παρακώλυση της συγκοινωνίας, γιατί τόλμησαν να διεκδικήσουν δουλειά, γιατρούς και ασθενοφόρα!!!! Άλλωστε ξέρουν ότι η δύναμη μας είναι ο αγώνας μας.

Απόδειξη ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση, μαζί και με άλλες πρωτοβουλίες είχαν αποτέλεσμα να ικανοποιηθεί το αίτημα για προσλήψεις στα προγράμματα απασχόλησης ρητινοκαλλιεργητών που είχαν «παγώσει» για περισσότερο από ένα χρόνο.

Το λέμε καθαρά: Η τρομοκρατία και οι διώξεις δεν πιάνουν στην Βόρεια Εύβοια! Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι έτσι θα μας λυγίσουν.

Δεν θα συνηθίσουμε ούτε να καιγόμαστε, ούτε να πνιγόμαστε, ούτε να πεθαίνουμε σε καρότσες ή αποκλεισμένοι από τον χιονιά.

Συνηθίσαμε να αγωνιζόμαστε με το κεφάλι ψηλά και θα συνεχίσουμε για να μείνουμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια. ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ!»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέξας: συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Αεροπορικώς το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα σε επτά προορισμούς της Ελλάδας

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα