ΑΘΗΝΑ
02:23
|
04.05.2024
Τεράστια βουνά από σκουπίδια συσσωρεύονται μπροστά από τις βιτρίνες πολυτελών καταστημάτων αλλά και επιχειρήσεων σε πολυσύχναστες περιοχές όπως η τουριστική περιοχή Brick Lane.
Γεμάτοι σκουπίδια είναι από τις 18 Σεπτέμβρη οι δρόμοι του Ανατολικού Λονδίνου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε χωματερή έχει μετατραπεί το μεγαλύτερο μέρος του ανατολικού Λονδίνου μετά την άρνηση της δημοτικής αρχής να ικανοποιήσει τα μισθολογικά και εργασιακά αιτήματα μόλις 200 εργαζομένων στην καθαριότητα, αναγκάζοντάς τους να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση απεργίας από τις 18 Σεπτέμβρη.

Τεράστια βουνά από σκουπίδια συσσωρεύονται μπροστά από τις βιτρίνες πολυτελών καταστημάτων αλλά και επιχειρήσεων σε πολυσύχναστες περιοχές όπως η τουριστική περιοχή Brick Lane με τους κάδους απορριμμάτων να ξεχειλίζουν από μαύρες σακούλες  ή άδειες κούτες.

Οι εργαζόμενοι είναι μέλη του συνδικάτου Unite και υπάγονται στη δημοτική αρχή του Ασπάιρ. Ξεκίνησαν την απεργία όταν απέρριψαν την πρόταση της δημοτικής αρχής για εφάπαξ αύξηση ύψους 1925 στερλινών, ποσό που κρίνεται ιδιαίτερα χαμηλό μετά την έκρηξη του πληθωρισμού από πέρσι που έχει αποδυναμώσει σημαντικά την αγοραστική δύναμη των περισσότερων Βρετανών εργαζομένων, και δη των πιο χαμηλόμισθων όπως οι υπάλληλοι στην καθαριότητα.

Ώσπου να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και αρμόδιας δημοτικής αρχής, οι επιχειρηματίες του Ανατολικού Λονδίνου διαμαρτύρονται λέγοντας μεταξύ άλλων πως αναγκάζονται να πληρώσουν τουλάχιστον 400 στερλίνες τη βδομάδα για να απομακρύνει τα σκουπίδια τους ιδιωτική εταιρία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα