ΑΘΗΝΑ
05:59
|
04.05.2024
Την επίθεση καταδίκασε και η Μπολιβαριανή Συμμαχία για τους Λαούς της Αμερικής.
Η πρεσβεία της Κούβας στην Ουάσινγκτον
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία καταδικάζει την πρόσφατη επίθεση στην κουβανική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και επιμένει να διεξαχθεί έρευνα για τις συνθήκες πίσω από αυτή το συντομότερο δυνατό, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε σχόλιο.

Καταδικάζουμε αποφασιστικά την επίθεση της 24ης Σεπτεμβρίου στην πρεσβεία της Κούβας στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά την οποία φέρεται να πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ, δήλωσε η Ζαχάροβα.

«[Η επίθεση] δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη και οι υπεύθυνοι για αυτήν θα πρέπει να τιμωρηθούν βαριά», είπε η Ζαχάροβα, καθώς προέτρεψε την Ουάσιγκτον να διεξαγάγει διεξοδική έρευνα για το περιστατικό το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, το τελευταίο περιστατικό δεν είναι το πρώτο τέτοιο έγκλημα κατά της κουβανικής διπλωματικής αποστολής στην Ουάσιγκτον, το οποίο σημειώθηκε εν μέσω, όπως είπε, «της ατμόσφαιρας συνεχιζόμενων απειλών κατά της κυβέρνησης του Νησιού της Ελευθερίας».

«Για άλλη μια φορά καλούμε τη χώρα υποδοχής να διασφαλίσει άνευ όρων την ασφάλεια των ξένων διπλωματικών αποστολών στο έδαφός της σε αυστηρή συμμόρφωση με τις διεθνείς υποχρεώσεις. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αδελφό λαό της Δημοκρατίας της Κούβας και την πλήρη υποστήριξή μας στην κυβέρνησή τους» είπε η διπλωμάτης.

Καταδίκη της επίθεσης στην Κουβανική πρεσβεία από τη Μπολιβαριανή Συμμαχία για τους Λαούς της Αμερικής

Η Μπολιβαριανή Συμμαχία για τους Λαούς της ΑμερικήςΕμπορική Συμφωνία των Λαών (ALBA-TCP) εξέδωσε επίσημο ανακοινωθέν τη Δευτέρα καταδικάζοντας την «τρομοκρατική επίθεση» εναντίον της διπλωματικής έδρας της Κούβας στις ΗΠΑ.

Τα κράτη μέλη υπενθύμισαν ότι «η Σύμβαση της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις θεσπίζει την υποχρέωση του κράτους υποδοχής να σέβεται και να προστατεύει τους χώρους της αποστολής».

Η Συμμαχία σημείωσε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας πέφτει θύμα τρομοκρατικών ενεργειών και βίας στο έδαφος των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Το πιο πρόσφατο γεγονός συνέβη στις 30 Απριλίου 2020, όταν ένα άτομο πυροβόλησε με ένα τουφέκι κατά της πρόσοψης της αποστολής. Οι αντικουβανικές ομάδες στρέφονται στην τρομοκρατία όταν αισθάνονται ατιμωρησία, κάτι για το οποίο η Κούβα έχει επανειλημμένα ειδοποιήσει τις αρχές των ΗΠΑ», κατήγγειλε την οργάνωση στο κείμενο.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα