ΑΘΗΝΑ
01:22
|
28.04.2024
Περισσότεροι από 200 τραυματίες καθώς υπήρχε ουρά οχημάτων που προμηθεύονταν καύσιμα για να εγκαταλείψει την περιοχή, μετά τη συνθηκολόγηση.
Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της έκρηξης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 20 είναι οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε, από άγνωστη αιτία χθες Δευτέρα, σε πρατήριο καυσίμων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ενώ εκατοντάδες ακόμα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, πολλοί σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσαν οι αρχές της περιοχής.

Ο μεγάλος αριθμός των τραυματιών οφείλεται στο γεγονός ότι στο πρατήριο υπήρχε την ώρα της έκρηξης μεγάλη ουρά αυτοκινήτων Αρμένιων που περίμεναν να προμηθευτούν με καύσιμα, καθώς ο πληθυσμός εγκαταλείπει την περιοχή, παίρνοντας τον δρόμο της προσφυγιάς, μετά την τελευταία επίθεση των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν και την συνθηκολόγηση των δυνάμεων των αυτονομιστών.

Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη το βράδυ της Δευτέρας στην πόλη του Στεπανακέρτ που σιγά-σιγά ερημώνει καθώς ήδη 13.350 πρόσφυγες έχουν αναχωρήσει για την Αρμενία.

Σύμφωνα με πηγές, 13 πτώματα αγνώστων στοιχείων βρέθηκαν στο σημείο της έκρηξης, ενώ επτά ακόμα άτομα πέθαναν στο νοσοκομείο. Όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές η κατάσταση στα νοσοκομεία, ήδη σε βεβαρημένη κατάσταση από τον πολύμηνο αποκλεισμό που προηγήθηκε είναι τραγική, καθώς οι δυνάμεις δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τους σχεδόν 300 τραυματίες που έχουν συρρεύσει, οι περισσότεροι των οποίων φέρουν σοβαρά εγκαύματα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα