ΑΘΗΝΑ
05:47
|
02.05.2024
Πηγαίνοντας σε πικετοφορία απεργών, ο Μπάιντεν απευθύνθηκε στα μέλη του συνδικάτου UAW λέγοντας πως «αξίζουν μία σημαντική αύξηση».
Ο Πρόεδρος Μπάιντεν σε απεργία εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη μάσκα του «φιλεργατικού» ηγέτη φόρεσε απόψε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιλέγοντας να μεταβεί στο Μίσιγκαν και να σταθεί στο πλευρό των περίπου 13.500 εργαζομένων στις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες που απεργούν από τις 13 Σεπτεμβρίου διεκδικώντας ικανοποιητικές μισθολογικές αυξήσεις, ασφαλιστικά και εργασιακά αιτήματα.

Πηγαίνοντας σε πικετοφορία απεργών, ο Μπάιντεν απευθύνθηκε στα μέλη του συνδικάτου UAW λέγοντας πως «αξίζουν μία σημαντική αύξηση».

Κρατώντας στα χέρια έναν τηλεβόα, ο Μπάιντεν ανέφερε πως οι εργαζόμενοι ήταν αυτοί που «έσωσαν την αυτοκινητοβιομηχανία» κατά την χρηματοπιστωτική «κρίση του 2008 και νωρίτερα» κάνοντας πολλές θυσίες ενώ οι εταιρίες αντιμετώπιζαν πρόβλημα.

«Και τώρα που πηγαίνουν απίστευτα καλά, μαντέψτε! Θα πρέπει και εσείς να τα πάτε απίστευτα καλά» είπε ο Μπάιντεν αποσπώντας τις επευφημίες του πλήθους.

Βέβαια, ο Μπάιντεν δεν ήταν το ίδιο φιλεργατικός πέρσι τον Δεκέμβριο όταν εξέδωσε διάταγμα απαγορεύοντας σε δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους στους σιδηρόδρομους να απεργήσουν επειδή θα προκαλούσε ζημιές πολλών δισεκατομμυρίων σε αμερικανικές πολυεθνικές. Υπολογίζεται δε πως μόνο μία 24ωρη απεργία στους εμπορικούς σιδηρόδρομους των ΗΠΑ θα προκαλούσε στην αμερικανική οικονομία συνολικές απώλειες ύψους 2 δις. δολαρίων.

Οι εργαζόμενοι στις αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν αυξήσεις στους μισθούς πάνω από 30% μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών, 32 ώρες εργασίας τη βδομάδα δίχως μείωση αποδοχών, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα