ΑΘΗΝΑ
07:06
|
04.05.2024
Δίχως κανένα μέτρο για την υποχώρησή του, ο πληθωρισμός μπορεί να αυξήσει τους πρόωρους θανάτους κατά 23% στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές.
Νεκροταφείο στη Βρετανία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2023 στη βρετανική ιατρική επιθεώρηση British Medical Journal (BMJ) επισημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν κατά 6,5% ο πρόωρος θάνατος των πιο φτωχών Βρετανών λόγω της ακρίβειας και της κρίσης που προκαλεί το αυξημένο κόστος ζωής εξαιτίας του επίμονα υψηλού πληθωρισμού από το 2022.

Οι ερευνητές  τονίζουν πως η κρίση της ακρίβειας που πλήττει τα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα της βρετανικής κοινωνίας «κινδυνεύει να συντομεύσει τις ζωές και να διευρύνει σημαντικά» τα χάσματα πλούτου και υγείας μεταξύ πλούσιων και φτωχών καθώς ο πληθωρισμός είναι ο υψηλότερος από τη δεκαετία του 1970.

Ειδικότερα, προβλέπουν ότι θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 6,5% το ποσοστό των ανθρώπων έως 75 ετών που θα πεθάνουν πρόωρα  και πως τα πιο φτωχά νοικοκυριά θα υποστούν τετραπλάσιες δυσμενείς συνέπειες από την ακρίβεια σε σχέση με τα πιο εύπορα.

Φτωχοί Βρετανοί έξω από Τράπεζα Τροφίμων

Διαπιστώνουν επίσης πως ήδη τα πιο φτωχά νοικοκυριά έχουν πληρώσει το τίμημα, επειδή δίνουν το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους στους λογαριασμούς Ενέργειας και τροφίμων.

Επίσης προειδοποιούν ότι δίχως κανένα μέτρο για την υποχώρησή του, ο πληθωρισμός μπορεί να αυξήσει τους πρόωρους θανάτους κατά 5% στις λιγότερο υποβαθμισμένες περιοχές και κατά 23% στις πιο υποβαθμισμένες.

Αντίθετα, εάν ληφθούν κάποια κυβερνητικά μέτρα, ο πληθωρισμός οδηγεί σε αύξηση των πρόωρων θανάτων κατά 2% και 8% αντίστοιχα.

Μόλις πριν τρεις βδομάδες, παρόμοια έκθεση της οργάνωσης Resolution Foundation προειδοποίησε πως οι Βρετανοί κινδυνεύουν να βιώσουν τα επόμενα λίγα χρόνια «τη χειρότερη πτώση του βιοτικού επιπέδου τους από τουλάχιστον τη δεκαετία του 1950».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα