ΑΘΗΝΑ
00:42
|
05.10.2024
Εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν ότι ο πύραυλος που σκότωσε δύο πολίτες, τον περασμένο Νοέμβριο, εκτοξεύτηκε από την Ουκρανία.
Δύο νεκροί στο Πρζεβόντοφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολωνοί εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν ότι ο πύραυλος που σκότωσε δύο πολίτες σε μια εγκατάσταση σιτηρών στη νοτιοανατολική Πολωνία τον περασμένο Νοέμβριο εκτοξεύτηκε από την Ουκρανία, ανέφερε η εφημερίδα Rzeczpospolita, επικαλούμενη πηγές.

Αρχικά το χτύπημα είχε πυροδοτήσει φόβους για επίκληση της ρήτρας αμοιβαίας άμυνας του ΝΑΤΟ (άρθρο 4) και επέκταση του πολέμου σε ευρύτερη σύγκρουση, αλλά τελικά επικράτησαν ψυχραιμότερες φωνές που εκτιμούσαν πως επρόκειτο για ουκρανικό πύραυλο που έχασε τον δρόμο του και πέρασε κατά λάθος τα σύνορα, χαλαρώνοντας τις ανησυχίες.

Τώρα, πηγές με γνώση της έρευνας ανέφεραν στην Πολωνική εφημερίδα, ότι η Βαρσοβία είχε διαπιστώσει ότι ο πύραυλος που προσγειώθηκε στο χωριό Πρζεβόντοφ ήταν ένας πύραυλος αεράμυνας S 300 5-W-55 που εκτοξεύτηκε από ουκρανικό έδαφος.

«Αυτός ο πύραυλος έχει βεληνεκές 75 χλμ. έως 90 χλμ.», ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη πηγή, προσθέτοντας ότι εκείνη την περίοδο, οι ρωσικές θέσεις βρίσκονταν σε σημεία από τα οποία κανένας ρωσικός πύραυλος δεν μπορούσε να φτάσει στο Πρζεβοντόφ.

Η Ουκρανία αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή ότι ένας από τους πυραύλους της είχε προσγειωθεί στην Πολωνία, όμως όπως αναφέρει η πολωνική εφημερίδα δεν έχει έχει διαθέσει κανένα υλικό στους Πολωνούς ερευνητές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Κικίλιας λέει πως αντιμετωπίστηκαν όλες οι φωτιές στην Ηλεία

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έκλεισαν τρία νοσοκομεία στον Λίβανο

Ομιλία Χαμενεΐ στην Τεχεράνη: «Ο μαρτυρικός θάνατος του Νασράλα θα ενισχύσει τη δύναμή μας»

Κάσες με κρασιά από την έρημο Νεγκέβ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την έγκριση εξαγωγής βομβών στο Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα