ΑΘΗΝΑ
16:59
|
21.06.2024
Στους εργαζόμενους δεν είχαν παρασχεθεί τα απαραίτητα μέσα ασφαλείας και προστασίας, καταγγέλλουν τα σωματεία.
Το Speed Runner Jet
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Εισαγγελία Πειραιά αναμένεται να προσαχθούν σήμερα, Τρίτη, ο πλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος του πλοίου Speed Runner Jet, της ναυτιλιακής εταιρείας SEAJETS που συνελήφθησαν με την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια, που αφορά στο εργατικό ατύχημα που συνέβη χθες στο λιμάνι του Πειραιά, όταν δύο ναύτες έπεσαν στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών καθαρισμού.

Την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων.

Επίσης, τη διερεύνηση του συμβάντος ζητεί και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ αναφέροντας ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στους εργαζόμενους δεν είχαν παρασχεθεί τα απαραίτητα μέσα ασφαλείας και προστασίας.

Τα σωματεία ανέφεραν ότι οι δύο ναυτεργάτες πραγματοποιούσαν εργασίες καθαρισμού με μάνικα νερού στην αριστερή πλευρά του πλοίου, στον χώρο που βρίσκονται οι σωσίβιοι λέμβοι (βαρελάκια), χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (ζώνες ασφαλείας, σκαλωσιές, κράνη κ.ά.).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απόλυση τεσσάρων δικαστών από τον ΄Αρειο Πάγο

Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία: Μία νεκρή και τέσσερις τραυματίες

Πυροσβεστική: 45 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα-Μαίνονται οι φωτιές σε Μεγάπολη-Κρανίδι-Σβήστηκε η φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι (upd)

Ελεύθεροι και οι 9 επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα