ΑΘΗΝΑ
04:27
|
22.05.2024
Δεν υπήρξε άμεση παραδοχή από δυτικούς αξιωματούχους της εκτόξευσης ή της θέσης του δορυφόρου σε τροχιά.
Σε τροχιά 450 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επιτυχή εκτόξευση στο διάστημα ενός δορυφόρου απεικόνισης, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές στην Τεχεράνη, καθώς το Ιράν προχωρά τα σχέδια για επέκταση της χρήσης δορυφόρων για δραστηριότητες έρευνας και διαχείρισης.

Ο υπουργός Επικοινωνίας του Ιράν, Ίσα Ζαρεπούρ δήλωσε ότι ο δορυφόρος Noor-3 τέθηκε σε τροχιά 450 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, χωρίς να αναφέρει το πότε ακριβώς έγινε η εκτόξευση, αλλά ότι αυτή πραγματοποιήθηκε από τον αεροδιαστημικό βραχίονα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης με τη χρήση του αυτοσχέδιου σκάφους εκτόξευσης Ghassed.

Δεν υπήρξε άμεση παραδοχή από δυτικούς αξιωματούχους της εκτόξευσης ή της θέσης του δορυφόρου σε τροχιά, με τις ΗΠΑ να τηρούν σιγή ιχθύος παρά τους επανειλημμένους ισχυρισμούς τους ότι η διαστημική τεχνολογία του Ιράν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Απειλεί να μην υπογράψει τα μνημόνια των Πρεσπών ο Μητσοτάκης

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

ΛΔ Κονγκό: Αμερικανοί μεταξύ των υπόπτων για απόπειρα πραξικοπήματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα