ΑΘΗΝΑ
08:36
|
08.05.2024
Χωρίς βίζα θα μπορούν να ταξιδεύουν από τις αρχές Δεκεμβρίου 2023 οι Ισραηλινοί πολίτες στις ΗΠΑ.
Διαβατήρια ΗΠΑ, Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Χωρίς βίζα θα μπορούν σύντομα να ταξιδεύουν οι Ισραηλινοί στις ΗΠΑ καθώς η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα την εξέλιξη, ως αποτέλεσμα προσπαθειών αρκετών ετών και από τις δύο χώρες.

Την είδηση ανακοίνωσαν σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Αλεχάνδρο Μαγιόρκας και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Η ένταξη του Ισραήλ στο αμερικανικό πρόγραμμα «US Visa Waiver Program» (VWP) θεωρείται παράλληλα σημαντική «ώθηση» στις αμερικανο-ισραηλινές σχέσεις που δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια από τις κόντρες μεταξύ των κυβερνήσεων αμφοτέρων χωρών.

Ως εκ τούτου, οι Ισραηλινοί θα πρέπει μετά τις 30 Νοεμβρίου 2023 που θα συμμετάσχει η χώρα τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα των ΗΠΑ, να συμπληρώσουν διαδικτυακά μία αίτηση στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Εξουσιοδότησης Ταξιδιών προς τις ΗΠΑ (ESTA) προτού ξεκινήσουν για τις ΗΠΑ εξασφαλίζοντας διάρκεια παραμονής στη χώρα έως 90 ημέρες (τρεις μήνες).

Η εξέλιξη πάντως κατέστη δυνατή μετά από έντονες πιέσεις των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου καθώς τον έπεισαν να άρει τις απαγορεύσεις που ίσχυαν ως σήμερα για τους Αμερικανούς παλαιστινιακής καταγωγής που ήθελαν να μεταβούν στην Ιερουσαλήμ αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Αντ’ αυτού αναγκάζονταν ως σήμερα να ταξιδεύουν από τις ΗΠΑ στο Αμάν της Ιορδανίας και από εκεί οδικώς να πηγαίνουν στο μεθοριακό πέρασμα Allenby, που βρίσκεται μεταξύ Δυτικής Όχθης και Ιορδανίας, κάνοντας το ταξίδι τους πιο ακριβό και κουραστικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Σύνταγμα την Παρασκευή οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ύψος του κόμβου Κηφισίας

ΔΥΠΑ: Έως 12 Μαΐου οι αιτήσεις για τα voucher παιδικών κατασκηνώσεων

Διπλές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα