ΑΘΗΝΑ
22:01
|
27.04.2024
Ξεπερνούν τους 47.000 οι πρόσφυγες. Το ένα τρίτο του πληθυσμού έχει εγκαταλείψει το Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Τραγική έξοδος για τους Αρμένιους του Αρτσάχ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία αναμένει ότι τα σήματα της σχετικά με τις διμερείς σχέσεις με την Αρμενία θα βρουν «ανοιχτά αυτιά» στις τάξεις της ηγεσίας της χώρας του Νοτίου Καυκάσου και ότι όλες οι διμερείς συμφωνίες μεταξύ Μόσχας και Γερεβάν θα τεθούν σε εφαρμογή, δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Όσον αφορά στις επαφές μεταξύ Ρωσίας και Αρμενίας, αυτές συνεχίζονται σε διάφορα επίπεδα», τόνισε η Ρωσίδα διπλωμάτης και πρόσθεσε ότι η Μόσχα αναμένει πως τα σήματα που εκπέμπει «θα ακουστούν και θα ληφθούν υπόψη με τον κατάλληλο τρόπο», από το Γερεβάν.

«Η Ρωσία πάντα αγαπούσε τη συμμαχική της σχέση με την Αρμενία», τόνισε και κατέληξε πως η Ρωσία προχωρά «με την προϋπόθεση ότι όλες οι συμφωνίες για την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται προς το συμφέρον των λαών των δύο χωρών».

Συνεχίζεται η τραγική έξοδος των Αρμενίων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η τραγική έξοδος των Αρμενίων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, υπό τον φόβο εθνοκάθαρσης, μετά την συνθηκολόγηση των αυτονομιστικών δυνάμεων με το Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με τις αρχές του Γεραβάν, ήδη έχουν εγκαταλείψει τον αρμενικό θύλακα περισσότεροι από 47.000 πολίτες αρμενικής καταγωγής σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού, ενώ ο ΟΗΕ ζητά την προστασία τους και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπάερμποκ κάλεσε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν να επιτρέψει σε διεθνείς παρατηρητές να εισέλθουν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, για να επιτηρήσουν τη δέσμευση του Μπακού να προστατεύσει τους ανθρώπους που ζουν εκεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα