ΑΘΗΝΑ
12:30
|
02.05.2024
Ρεπορτάζ εφημερίδας επικαλείται επικείμενες αποκαλύψεις από τους New York Times σχετικά με τη φερόμενη δωροδοκία του Άδωνη Γεωργιάδη όταν ήταν υπουργός Ανάπτυξης.
Ο Άδωνης Γεωργιάδης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρνείται τις κατηγορίες περί δωροδοκίας από τον κινέζικο τηλεπικοινωνιακό Κολοσσό, Huawei, αλλά και ότι παρακολουθούνταν εμμέσως από τις λιθουανικές μυστικές υπηρεσίες ο νυν υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης με σημερινές δηλώσεις του.

 Αφορμή έδωσε ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα που επικαλείται επικείμενες αποκαλύψεις από την εφημερίδα  New York Times σχετικά με τη φερόμενη δωροδοκία του Άδωνη Γεωργιάδη όταν ήταν υπουργός Ανάπτυξης από τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό.

Το σημερινό επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως «κατά τους «New York Times» που ακούγεται ότι θα δημοσιεύσουν αυτή την ιστορία, ο Άδωνης δωροδοκήθηκε για να ευνοήσει από τη θέση του την Huawei, ώστε να πάρει τη μεγάλη δουλειά του 5G» στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μυστικές υπηρεσίες, κατά πιθανότητα, της Λιθουανίας, παρακολουθούν, για λογαριασμό των ΗΠΑ, τον κινεζικό κολοσσό της υψηλής τεχνολογίας Huawei και τις δραστηριότητές του, στην Ευρώπη.

Τα τρία λάπτοπ της Huawei

Η παρακολούθηση συμπίπτει με την πίεση που ασκούν οι ΗΠΑ στην εταιρία Huawei, και μέσω αυτής στην Κίνα, σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να μη στήσουν τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα πέμπτης γενιάς σε χώρες που θεωρούν πως είναι εταίροι και σύμμαχοί τους.

Οι φερόμενες πληροφορίες των New York Times αναφέρουν με πιθανή πηγή τις λιθουανικές μυστικές υπηρεσίες πως τον Σεπτέμβριο του 2020, ο αδελφός του Άδωνι έλαβε ως δώρο από την εδώ αντιπροσωπεία της Huawei ένα λάπτοπ και πως τον επόμενο μήνα, τον Οκτώβριο, ο ίδιος ο Άδωνης ζήτησε, υποτίθεται για λογαριασμό μιας τηλεπαρουσιάστριας, ένα τηλέφωνο και ένα λάπτοπ. Και πως αργότερα ζήτησε ένα λάπτοπ για τον γιο του, και πως όλα αυτά συνιστούν «δωροδοκία του Γεωργιάδη», ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Γεωργιάδης, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες εξηγώντας πως εκείνο το διάστημα εργαζόταν στην αντιπροσωπεία της Huawei στην Αθήνα ο παιδικός του φίλος, Θ. Ταμβακίδης. Χαρακτήρισε δε την όλη ιστορία, «εποικοδόμημα κωμωδίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Διεθνές Δικαστήριο και η Τουρκία κατά του Ισραήλ

Νεκρός και δεύτερος πληροφοριοδότης για τα προβλήματα στα Boeing 737

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα