ΑΘΗΝΑ
20:48
|
12.05.2024
Από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, διετέλεσε γενικός γραμματέας του ΕΟΤ και υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας.
Από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 89 ετών, έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Σκουλάς που διετέλεσε υπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού τη δεκαετία του 1980, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Ο Νικόλαος Σκουλάς που ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ το 1974, γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου 1934 στα Ανώγεια Μυλοποτάμου στην Κρήτη. Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στον Καναδά και εργάστηκε ως ανώτερο στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα με ειδίκευση στη διακίνηση και εμπορία τροφίμων και στις τουριστικές δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974) υπήρξε εκπρόσωπος του ΠΑΚ στον Καναδά και γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΚ εξωτερικού για τη Βόρεια Αμερική.

Το 1982, διετέλεσε υπεύθυνος στην Γραμματεία Προβληματικών Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ενώ από τον Αύγουστο του 1982 έως τον Οκτώβριο του 1985, ήταν γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Τον Σεπτέμβριο του 1987, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα, ως εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας αρμόδιος για τον Τουρισμό, ενώ θήτευσε ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας ήταν από τον Ιούνιου του 1988 έως τον Ιούλιο του 1989.

Τον Ιούνιο του 1996, ορίστηκε γενικός συντονιστής στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού, ενώ τον Μάρτιο του 1997 αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Β. Κουρτέση και ανέλαβε εκ νέου γενικός γραμματέας του ΕΟΤ θέση στην οποία παρέμεινε έως το καλοκαίρι του 1998.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Μεγάλη πυρκαγιά στον Δυτικό Καναδά ωθεί χιλιάδες κατοίκους να εκκενώσουν

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

ΣΥΡΙΖΑ: «Ψέματα από τον πρωθυπουργό για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα