ΑΘΗΝΑ
12:09
|
27.04.2024
Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της πτώσης. Προσπάθειες εντοπισμού του πολιτικού ελικοπτέρου που εκτιμάται πως κατέπεσε στην περιοχή της παραλίας Αχλάδι.
Δύο πιθανότατα οι επιβάτες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη είναι προσπάθειες εντοπισμού πολιτικού ελικοπτέρου που εκτελούσε ιδιωτική πτήση από το Μαντούδι της Εύβοιας προς τον Βόλο, σε μία περιοχή που πλήττεται σκληρά από την κακοκαιρία, και κατέπεσε, λίγο πριν τις 11 το πρωί, στην θάλασσα κοντά στην παραλία Αχλάδι στην Βόρεια Εύβοια.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο, τύπου Agusta Α109, στο οποίο επέβαινε μόνο ο χειριστής ή και ένα άτομο ακόμα, ενώ ήταν στον αέρα, άρχισε να παίρνει κλίση και λίγα λεπτά αργότερα χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ ακούστηκε και έντονος θόρυβος.

Εικόνα από τη στιγμή της πτώσης

Το ιδιωτικό ελικόπτερο Α-109 απογειώθηκε στις 10:13 το πρωί από τις Αφίδνες. Έπειτα προσγειώθηκε στο Μαντούδι. Κανείς δε γνωρίζει ακόμα εάν παρέλαβε κάποιο άτομο από εκεί. Απογειώθηκε ξανά και συνέχισε με χαμηλή πτήση έχοντας ως προορισμό περιοχή του Πηλίου.  

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, δήλωσε πως το ελικόπτερο, ενώ ήταν στον αέρα, άρχισε να παίρνει περίεργη κλίση και λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε ένας κρότος.

Επί τόπου σπεύδουν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδής και ο δήμαρχος Μαντουδίου, ο οποίος και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μιλώντας σε τοπικά μέσα.

Σε εξέλιξη είναι αεροναυαγοσωστική επιχείρηση με Super Puma. Επί τόπου σπεύδουν τέσσερα πλωτά σκάφη του Λιμενικού και δύο ιδιωτικά, ενώ έχει απογειωθεί και ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης έως 4 μποφόρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Αγώνες για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή

Χαλκίδα: Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών και έβαλαν φωτιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα