ΑΘΗΝΑ
20:25
|
27.04.2024
Η ομάδα «Indian Cyber Force» είχε προειδοποιήσει για την κυβερνο-επίθεσή της στον Καναδά με αφορμή την κρίση στις σχέσεις Ινδίας-Καναδά.
Ομάδα Ινδών χάκερ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομάδα Ινδών χάκερ που αυτοαποκαλούνται «Ινδική Κυβερνο-Δύναμη» (Indian Cyber Force) ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα του καναδικού στρατού στο φόντο της εντεινόμενης διπλωματικής κρίσης στις σχέσεις Καναδά-Ινδίας μετά τις κατηγορίες του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό έναντι των ινδικών κρατικών αρχών πως βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία Καναδού πολίτη, Σιχ, ινδικής καταγωγής, τον περασμένο Ιούνιο στην Βρετανική Κολομβία.

Η ομάδα των Ινδών χάκερ υποστήριξε έτσι πως βρίσκεται πίσω από την τελευταία κατάρρευση της ιστοσελίδας του καναδικού στρατού.

Την περασμένη βδομάδα, η ομάδα «Indian Cyber Force» είχε προειδοποιήσει για την κυβερνο-επίθεσή της στον Καναδά με αφορμή την κρίση στις σχέσεις Ινδίας-Καναδά.

Η εμφάνιση της ιστοσελίδας του καναδικού στρατού νωρίτερα σήμερα…

Ερευνητές από το καναδικό ινστιτούτο κυβερνοασφάλειας, Emsisoft προειδοποίησαν σχολιάζοντας τη σημερινή εξέλιξη σε καναδικά ΜΜΕ πως τέτοιες κυβερνοεπιθέσεις αναμένεται να κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες και βδομάδες επειδή «είναι φθηνές, εύκολες και μπορούν να γίνουν ορατές από πολύ κόσμο».

Την περασμένη βδομάδα η ίδια ομάδα Ινδών χάκερ ανέλαβε την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα μεγάλου καναδικού νοσοκομείου, της αστυνομικής διεύθυνσης στο Μπαγκλαντές και των μυστικών υπηρεσιών της Ινδονησίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα