ΑΘΗΝΑ
08:52
|
05.05.2024
Στον επί Κατοχής πρωθυπουργό Εμμανουήλ Τσουδερό φαίνεται πως ανήκαν τα όπλα που ανακοινώθηκαν ως «εύρημα» από την Αστυνομία.
Μεγάλη η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Άνθρακες» αποδεικνύεται, όπως όλα δείχνουν, ο θησαυρός – οπλοστάσιο που εντοπίστηκε την Τρίτη, σε διαμέρισα επί της οδού Νεοφύτου Δούκα στο Κολωνάκι, καθώς το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για όπλα που ανήκαν στον επί Κατοχής πρωθυπουργό της εξόριστης κυβέρνησης, Εμμανουήλ Τσουδερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα όπλα είναι της εποχής του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ φως στην υπόθεση ρίχνει η πληροφορία ότι στο διαμέρισμα που εντοπίστηκαν έμενε μέχρι πρόσφατα ζευγάρι ηλικιωμένων που έφερε το επώνυμο του πρώην πρωθυπουργού.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στο διαμέρισμα κατοικούσε κατά το παρελθόν ο πρώην πρωθυπουργός Εμμανουήλ Τσουδερός, που απεβίωσε το 1956, και αργότερα ο Ιταλός πρέσβης Εμμανουέλε Γκράτσι, που έδωσε το τελεσίγραφο στον Ιωάννη Μεταξά στις 28 Οκτωβρίου 1940.

Το πολεμικό υλικό εντοπίστηκε μέσα σε ένα μπαούλο. Βρέθηκαν φυσίγγια, υποπολυβόλα, τουφέκια, χειροβομβίδες, γεμιστήρες. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 5 τουφέκια, μεταξύ των οποίων ένα Μ1, ένα πολυβόλο, και ένα αεροβόλο, καθώς και 3 χειροβομβίδες και 500 φυσίγγια τα οποία έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να ελεγχθούν, ενώ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, πρώην καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος διαμένει στο εξωτερικό βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Αρχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Κούβα: Συγκέντρωση και διαδήλωση φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης

Πάσχα και Θεολογία της Απελευθέρωσης

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα