ΑΘΗΝΑ
19:17
|
17.07.2024
Το Σάββατο στο 91ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, με τους ΑΡΜΑΝΙΑΚ, συμπαραστέκονται γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Δεν επαιτούμε, διεκδικούμε!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συναυλία αλληλεγγύης για την κατάφωρη αδικία από το ΑΣΕΠ και το υπουργείο Παιδείας, εις βάρος των αναπληρωτ(ρι)ών, που λόγω ασαφειών του συστήματος δήλωσης της προϋπηρεσίας τέθηκαν εκτός εκπαίδευσης και καταδικάστηκαν σε τριετή ανεργία, διοργανώνει η Πρωτοβουλία Διαμαρτυρίας & Συμπαράστασης Γονέων, Μαθητών & Εκπαιδευτικών των Σχολείων της Αθήνας, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, στο 91ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Φιλολάου 163, Άγιος Αρτέμιος), στις 8 μμ., με το μουσικό συγκρότημα ΑΡΜΑΝΙΑΚ και ελεύθερη είσοδο.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση, εξαιτίας ασάφειας του συστήματος και κάκιστης διατύπωσης της φόρμας του ΑΣΕΠ  στο πεδίο της προϋπηρεσίας, χιλιάδες εκπαιδευτικοί καταβαραθρώθηκαν στη σειρά κατάταξης, με απόκλιση μέχρι και 1500 θέσεων, με συνέπεια να τεθούν εκτός εκπαίδευσης και να καταδικαστούν σε τριετή ανεργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με την έκδοση των πινάκων ΑΣΕΠ 1 ΓΕ /2023 & 2ΓΕ/2023, χιλιάδες εκπαιδευτικοί αιφνιδιάστηκαν, διαπιστώνοντας ότι καταβαραθρώθηκαν στη σειρά κατάταξης, με απόκλιση μέχρι και 1500 θέσεων,  και επομένως τέθηκαν  εκτός εκπαίδευσης και καταδικάστηκαν σε τριετή ανεργία.

Εργαζόμενοι/ες, που υπηρετούν στην εκπαίδευση ως αναπληρωτ(ρι)ές, με 15-20 χρόνια προϋπηρεσίας και έχοντας ξεπεράσει τις ηλικίες των 40 και 50 ετών, μένουν άνεργοι/ες για τα επόμενα τρία χρόνια, εξαιτίας ασάφειας του συστήματος και κάκιστης διατύπωσης της φόρμας του ΑΣΕΠ, στο πεδίο της προϋπηρεσίας, με αποτέλεσμα να μην προσμετρηθεί η πραγματική, συνολική προϋπηρεσία τους στους εν λόγω πίνακες. Ο κόπος κι ο μόχθος πάρα πολλών ετών πετάχτηκε με  μιας στα σκουπίδια!

Η προϋπηρεσία είναι  ένα απολύτως αντικειμενικό και μετρήσιμο στοιχείο, καταχωρημένο από τις ίδιες τις  υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘΑ, στο ΟΠΣΥΔ, τον φορέα από τον οποίο  το ΑΣΕΠ ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων των εκπαιδευτικών και διασταυρώνει όλα τα τυπικά τους προσόντα. Ωστόσο, το ΑΣΕΠ, ακολουθώντας στρεβλή διαδικασία, διασταυρώνει και διορθώνει μόνο την αύξουσα δηλωθείσα προϋπηρεσία και όχι τη φθίνουσα. Το ΥΠΑΙΘΑ κωφεύει και νίπτει τας χείρας του!

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της Αθήνας, θεωρούμε εξοργιστικό να καλούνται οι αναπληρωτ(ρι)ές  να υπερκαλύψουν το κρατικό έλλειμμα με ατομική ευθύνη και να τιμωρούνται παραδειγματικά, για τα λάθη και τις αστοχίες του συστήματος.

Απαιτούμε την αποκατάσταση της ορθής, πραγματικής και συνολικής προϋπηρεσίας των αναπληρωτ(ρι)ών, όπως αυτή υπάρχει καταχωρημένη, από το κράτος, στο ΟΠΣΥΔ.

Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας, αναγνωρίζοντας την προσφορά των αναπληρωτ(ρι)ών τόσα χρόνια στα σχολειά μας! 

Ζητάμε τη διόρθωση της κατάφωρης αυτής αδικίας, για χάρη του αληθούς, του δίκαιου και του ηθικού!

Γονείς, συνάδερφοι, εκπαιδευτικοί και φίλοι συμπαραστεκόμαστε και υπογράφουμε το  ψήφισμα: Αποκατάσταση της ορθής συνολικής και πραγματικής προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από το ΑΣΕΠ (avaaz.org)

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΕΚΕΙ!  ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποκαταστάθηκε μερικώς η λειτουργία του τελωνείου των Ευζώνων-Βελτιωμένο το πύρινο μέτωπο

Βελτιώνεται η κατάσταση με την πυρκαγιά στο Σοφικό

Τρώνε οι σερβιτόροι από τα πιάτα ενός εστιατορίου;

Συνεχίζεται η παραβατικότητα στις παραλίες της Ρόδου λέει το Δίκτυο Ομπρέλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα