ΑΘΗΝΑ
02:30
|
09.05.2024
Έφτασε στα 5 μέτρα το πρωί και ανεβαίνει με ρυθμό 1-2 εκατοστά την ώρα.
Φωτ.: thesstv.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ανησυχία παραμένουν οι κάτοικοι της Λάρισας παρότι οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν σταματήσεις καθώς ανεβαίνει η στάθμη του Πηνειού.

Σύμφωνα με το thessaliatv.gr στο αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ έξω από την πόλη, η στάθμη νωρίς το πρωί έφτανε στα 5 μέτρα, αλλά ο ρυθμός ανόδου ήταν 1-2 εκατοστά την ώρα.

Αν η στάθμη ανέβη μέχρι τα 6 μέτρα η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, σύμφωνα με τον πρώην αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς τομέα Γιώργο Λαδόπουλο. Από εκεί και πάνω είναι πιθανό να έχουμε νέες πλημμύρες προς τα χωριά του κάμπου, όπως συνέβη με την κακοκαιρία Daniel, που ανέβασε την στάθμη του ποταμού σε ύψος ρεκόρ 11 μέτρων.

Όπως αναφέρει το τοπικό κανάλι, τις επόμενες ώρες υπάρχει ανησυχία για τα νερά που προέρχονται από τον Ενιπέα, από τα πλημμυρισμένα και πάλι Φάρσαλα και φτάνουν στη Λάρισα με καθυστέρηση 48 ωρών.

Εντωμεταξύ η κατάσταση σε Πλατύκαμπο, Χάλκη, Μελία, Γλαύκη, Νιάματα, Αμυγδαλή, Καλαμάκι, Μέλισσα, Αχίλλειο, Νίκαια, Σωτήριο και Αρμένιο είναι απελπιστική για τους αγρότες που μέσα σε 20 ημέρες είδαν για δεύτερη φορά τα χωράφια τους να πλημμυρίζουν, ενώ για τα χωριά γύρω από την Κάρλα, όλα δείχνουν πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, ίσως για αρκετά χρόνια.

Το πιο εύφορο τμήμα του κάμπου της Λάρισας κινδυνεύει να μείνει ανενεργό για 2 με 3 χρόνια τουλάχιστο. Πάνω από 200.000 στέμματα με στάρια, καλαμπόκια, βαμβάκια, βιομηχανική ντομάτα, μηδική, αμπέλια, σκόρδα, αρακά, αμυγδαλιές και φυστικιές είναι βυθισμένα κάτω από τα νερά της επανασχημιατισθείσας λίμνης Κάρλας και η ζημιά για την τοπική οικονομία υπολογίζεται σε πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ αν συνυπολογιστεί και η πρώτη ύλη που χάνεται για την τοπική μεταποίηση (εκκοκκιστήρια, μύλοι, εργοστάσια παραγωγής σάλτσας ντομάτας, επεξεργασίας ζωοτροφών κ.ά.)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα