ΑΘΗΝΑ
12:10
|
25.04.2024
Ο εργολάβος εφάρμοσε το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο πριν καν δημοσιευθεί το σχετικό ΦΕΚ, καταγγέλλει το Ε.Κ. Σαλαμίνας.
Νέο εργατικό ατύχημα στα ναυπηγεία Σαλαμίνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τραγικές συνέπειες του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου του Άδωνι Γεωργιάδη έχουν ήδη αρχίσει να έχουν βαρύ αντίκτυπο στους εργαζόμενους, όπως αναδεικνύει το σοβαρό εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στα ναυπηγεία της Ελευσίνας, όπου ένας εργάτης ακρωτηριάστηκε έπειτα από δεκάωρη εργασία.

Το νέο εργατικό ατύχημα ανακοίνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σαλαμίνας εκτοξεύοντας μύδρους κατά του Άδωνη Γεωργιάδη και προχωρώντας σε σοβαρές καταγγελίες.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα ο εργολάβος άρχισε να εφαρμόζει το νομοσχέδιο πριν καν δημοσιευθεί το σχετικό ΦΕΚ και σημειώνει ότι «ο συνάδελφος μετά από συνεχή εργασία άνω των δέκα ωρών και χωρίς να έχει πάρει ρεπό για πολύ καιρό, να τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι και να ακρωτηριαστεί στα δάχτυλα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Σαλαμίνας:

Πόσο περήφανος θα πρέπει άραγε να είναι ο κ. Γεωργιάδης καθώς οι πιστοί του “πελάτες” οι εργοδότες εφάρμοσαν αμέσως το εργασιακό έκτρωμα που κατέθεσε και ψηφίστηκε από την Βουλή, χωρίς καν να προλάβει να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ!!!

Σαν “έτοιμοι  από καιρό” προχώρησαν στην εφαρμογή του…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο εργατικό ατύχημα που συνέβη την Κυριακή 24/09/23 στα Ναυπηγεία  Ελευσίνας με έναν εργαζόμενο  που ανήκε στο προσωπικό ενός εκ των βασικών υπεργολάβων των συγκεκριμένων Ναυπηγείων.

Ο εν λόγω εργολάβος δραστηριοποιείται στα Ναυπηγεία μέσω διαφόρων εταιρειών.

Ξεκίνησε, λοιπόν, την εφαρμογή του Νόμου προσλαμβάνοντάς εργαζόμενους σε δυο εταιρείες του , εξασφαλίζοντας ότι αυτοί, σαν νέοι “είλωτες”  θα δουλεύουν χωρίς υπερωριακή προσαύξηση από ήλιο σε ήλιο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Ο εργολάβος ξεκίνησε την εφαρμογή του Νόμου προσλαμβάνοντάς εργαζόμενους σε δυο εταιρείες του, εξασφαλίζοντας ότι αυτοί, σαν νέοι “είλωτες”  θα δουλεύουν χωρίς υπερωριακή προσαύξηση από ήλιο σε ήλιο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ο συνάδελφος μετά από συνεχή εργασία άνω των δέκα ωρών και χωρίς να έχει πάρει ρεπό για πολύ καιρό, να τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι και να ακρωτηριαστεί στα δάχτυλα.

Συγχαρητήρια κ. Γεωργιάδη και στους ομοίους σας!!!!

Δρέπετε τους καρπούς των προσπαθειών σας.

Ποιος, άλλωστε, από εσάς ενδιαφέρετε αν υπέστη αναπηρία ένας εργαζόμενος;

Αρκεί οι εργοδότες να είναι ευχαριστημένοι…

Άλλωστε ο ίδιος ο κ. Υπουργός παραδέχτηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη (μόνο σε αυτό είναι καλός στο να ποζάρει στον τηλεοπτικό φακό σαν τηλεσταρ, “παλιά μου τέχνη κόσκινο”), με περισσό θράσος ότι είναι υπέρ των εργοδοτών γιατί χωρίς εργοδότες δεν υπάρχουν εργαζόμενοι…

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι εργασιακοί χώροι μετατρέπονται σε κρεματόρια…

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια παρακολουθώντας την “θανατική μας καταδίκη” και εναποθέτοντας την ζωή μας στην τύχη και στον Θεό.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ  ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ

Σημείωση: Διορθώθηκε η αρχική δημοσίευση όπου αναφερόταν ότι το ατύχημα έλαβε χώρα στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Φλωρίδης για Ρέντη: Τα πράγματα θα πάνε τρένο

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα