ΑΘΗΝΑ
10:46
|
02.05.2024
Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτικά, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μουσουλμάνων για τον εορτασμό της γέννησης του Προφήτη Μωάμεθ.
Περισσότεροι από 50 οι τραυματίες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 52 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από έκρηξη βόμβας που πυροδότησε βομβιστής αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια πομπής για τον εορτασμό των γενεθλίων του Προφήτη Μωάμεθ στην επαρχία Μπαλουχιστάν του Πακιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχους και δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε τζαμί στην περιοχή Μαστούνγκ του Μπαλουχιστάν, τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, μεταξύ των οποίων πολλοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο τον Αμπντούλ Ρασίντ, αξιωματούχο υγείας της περιοχής, ανέφερε ότι τουλάχιστον 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς πολλοί από τους 58 τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Μοιάζει με επίθεση αυτοκτονίας» ανέφερε αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας, προσθέτοντας ότι ο βομβιστής ανατινάχθηκε κοντά στο όχημα του υποδιευθυντή της τοπικής αστυνομίας.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Πακιστάν, σε ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για έκρηξη που προκάλεσαν «τρομοκρατικά στοιχεία». «Η επίθεση σε αθώους ανθρώπους που ήρθαν για να συμμετάσχουν στην πομπή του Eid Milad-un-Nabi (επέτειος γέννησης του Προφήτη Μωάμεθ), αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση, με τους Πακιστανούς Ταλιμπάν, γνωστούς ως Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP), να αρνούνται πως εμπλέκονται.

Το TTP είναι μια ξεχωριστή ομάδα αλλά στενός σύμμαχος των Αφγανικών Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία στο γειτονικό Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021. Πέρυσι, η ομάδα έσπασε την εκεχειρία με την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα την αναζωπύρωση των θανατηφόρων επιθέσεων της σε ολόκληρη τη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα