ΑΘΗΝΑ
15:05
|
05.05.2024
Ξεκινά την Πέμπτη, 12 Οκτώβρη με την ταινία «A House in Jerusalem», και ολοκληρώνεται στις 15/10/23 με το ντοκιμαντέρ «The Wanted 18».
Η αφίσα του φετινού Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου Αθήνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι σινεφίλ την προβολή επτά παλαιστινιακών ταινιών μέσα σε τέσσερις μέρες, στην καρδιά του Οκτώβρη, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου της Αθήνας που ξεκινά την Πέμπτη, 12 Οκτώβρη με την ταινία «A House in Jerusalem», και ολοκληρώνεται στις 15 του ίδιου μήνα με το ντοκιμαντέρ «The Wanted 18».

Οι διοργανωτές του παλαιστινιακού φεστιβάλ κινηματογράφου παρουσίασαν σήμερα στους δημοσιογράφους το ακόλουθο πρόγραμμα προβολής των επτά ταινιών.

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου θα προβληθεί η ταινία «A House in Jerusalem», που γράφτηκε από το χαρισματικό ζευγάρι Muayad και Rami Alayan. Με έντεχνο τρόπο και μέσα από την οπτική μιας νεαρής κοπέλας, οι σκηνοθέτες υφαίνουν ένα σπαρακτικό αφήγημα ασυνήθιστου σασπένς. Αυτή η συναρπαστική ιστορία εμβαθύνει στην ανθεκτική δύναμη της μνήμης και στον βαθύ αντίκτυπο της αγάπης.

A House in Jerusalem

Στις 13 Οκτωβρίου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Liwan», για έναν ομώνυμο πολιτιστικό χώρο στη Ναζαρέτ, της Doris Hakim, μίας Ελληνοπαλαιστίνιας σκηνοθέτιδας με έδρα την Αθήνα, και το «Three Promises» από τον πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη Yousef Srouji, ο οποίος κέρδισε το πρώτο βραβείο στο 19ο Ετήσιο Camden Film Festival στο Maine, ένα από τα κύρια φεστιβάλ ντοκιμαντέρ των ΗΠΑ.

Το «Nation Estate» της Larissa Sansour, μια εννιάλεπτη ταινία μικρού μήκους επιστημονικής φαντασίας, παρουσιάζει μια άκρως κλινική και δυστοπική απεικόνιση της παλαιστινιακής κατάστασης και ανοίγει την τρίτη νύχτα, ακολουθούμενη από το «Alam» (η Σημαία), μια ταινία του Firas Khoury, που απεικονίζει τη ζωή των Παλαιστινίων φοιτητών σε ένα Ισραηλινό Γυμνάσιο.

Η βραδιά λήξης του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει το «The Cup Reader», μια χιουμοριστική ταινία μικρού μήκους για μια καφεμάντισσα και τις ικανότητές της στο προξενιό, σε σκηνοθεσία της Suha Araj, και την ταινία «The Wanted 18», ένα αντισυμβατικό ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία των Amer Shomali και Paul Cowan, με επίκεντρο την προσπάθεια που καταβλήθηκε ώστε να επιτευχθεί η αυτάρκεια μιας γαλακτοκομικής παραγωγής σε μια παλαιστινιακή πόλη στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Πού θα προβληθούν

Όλες οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους στον μοναδικό κινηματογράφο Studio New Star Art Cinema (Σταυροπούλου 33, Αθήνα 112 52).

Η είσοδος είναι 5€ τη βραδιά.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30 και η προβολές ξεκινάνε στις 20:00.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Στους 228 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κένυα

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Κάλεσμα στήριξης από τους 46 συλληφθέντες της μοτοπορείας στη Νίκαια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα