ΑΘΗΝΑ
10:49
|
18.05.2024
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η αληθινή «αυτοκρατορία του ψεύδους», δήλωσε το Σάββατο το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ένα μέλος του προσωπικού περνά δίπλα από τις σημαίες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας που έχουν στηθεί πριν από μια συνάντηση μεταξύ της υπουργού Οικονομικών Janet Yellen και του Κινέζου αντιπροέδρου He Lifeng στο Πεκίνο, Κίνα, Σάββατο 8 Ιουλίου 2023.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η αληθινή «αυτοκρατορία του ψεύδους», δήλωσε το Σάββατο το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, επικρίνοντας έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών που κατηγορούσε το Πεκίνο ότι οργώνει δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε προσπάθειες χειραγώγησης πληροφοριών.

Η Κίνα χειραγωγεί τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης μέσω λογοκρισίας, συλλογής δεδομένων και κρυφών αγορών ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών στην έκθεση την Πέμπτη.

Παρά τους άνευ προηγουμένου πόρους που αφιερώθηκαν στην εκστρατεία, το Πεκίνο είχε «σημαντικές οπισθοδρομήσεις» όταν στόχευε δημοκρατικές χώρες, λόγω των τοπικών μέσων ενημέρωσης και της κοινωνίας των πολιτών, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία συντάχθηκε με εντολή του Κογκρέσου για λεπτομερή χειραγώγηση κρατικών πληροφοριών.

Η έκθεση αγνοεί γεγονότα και είναι η ίδια ψευδής πληροφορία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που συνέταξαν την έκθεση «ήταν η πηγή ψευδών πληροφοριών και το διοικητήριο του «γνωστικού πολέμου»», ανέφερε το κινεζικό υπουργείο.

«Τα γεγονότα έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η αληθινή «αυτοκρατορία του ψέματος»», πρόσθεσε.

Η έκθεση των ΗΠΑ έρχεται εν μέσω διαμάχης σχετικά με τις προσπάθειες της Κίνας τα τελευταία χρόνια να αυξήσει το παγκόσμιο αποτύπωμα των μέσων ενημέρωσης που ελέγχονται από την κυβέρνηση. Το Πεκίνο επιδιώκει να καταπολεμήσει τις αρνητικές εικόνες της Κίνας που πιστεύει ότι διαδίδονται από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιράν: Αδιαφορία από Δύση και Ισραήλ για το Διεθνές Δίκαιο

Μητσοτάκης: Το VMRO να αναφέρει τη χώρα μόνο ως Βόρεια Μακεδονία

Με κλείσιμο της πόρτας στην Ε.Ε. απειλεί τα Σκόπια ο Μητσοτάκης

Ο Σάντεθ θα καθυστερήσει την αναγνώριση της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα