ΑΘΗΝΑ
02:53
|
09.05.2024
Η κατηγορία ενός πρώην αρχηγού συμμορίας για τη δολοφονία του Τούπακ Σακούρ το 1996 είναι μια «κομβική στιγμή», λέει η αδελφή του εκλιπόντος ράπερ.
Ο Tupac Shakur εισάγεται στο Rock & Roll Hall of Fame, 7 Απριλίου 2017.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κατηγορία ενός πρώην αρχηγού συμμορίας για τη δολοφονία του Τούπακ Σακούρ το 1996 είναι μια «κομβική στιγμή», λέει η αδελφή του εκλιπόντος ράπερ, αναφέρει το BBC.

Ο γεννημένος στη Νέα Υόρκη θρύλος του hip-hop πυροβολήθηκε τέσσερις φορές σε ηλικία 25 ετών σε επίθεση με αυτοκίνητο στο Λας Βέγκας.

Την Παρασκευή, το μεγάλο δικαστήριο της Νεβάδα κατήγγειλε τον Ντουέιν «Κιφ Ντι» Ντέιβις, 60 ετών, για μια κατηγορία για φόνο με θανατηφόρο όπλο.

Η Σεκίγουα Σακούρ είπε ότι «σήμερα είναι μια νίκη» αλλά «επιφυλάχθηκε να κρίνει» μέχρι να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες.

«Είναι σημαντικό για μένα ο κόσμος, η χώρα, το δικαστικό σύστημα και ο λαός μας να αναγνωρίσουν τη βαρύτητα του θανάτου αυτού του ανθρώπου, του αδελφού μου, του γιου της μητέρας μου, του γιου του πατέρα μου», έγραψε στο Instagram.

«Έχουν εμπλακεί πολλά χέρια και υπάρχουν τόσα πολλά γύρω από τη ζωή και τον θάνατο του αδελφού μου Τούπακ και της οικογένειάς μας Σακούρ συνολικά. Αναζητούμε πραγματική δικαιοσύνη, σε όλα τα μέτωπα», συνέχισε.

Ο Mοπρίμ Σακούρ, ο θετός αδερφός του Σακούρ, είπε ότι η κατηγορία του κ. Ντέιβις ήταν γλυκόπικρη.

«Έχουμε περάσει δεκαετίες πόνου», είπε στο CNN. «Γνωρίζουν χρόνια για αυτόν τον τύπο, που καυχιέται τόσον καιρό».

«Λοιπόν γιατί τώρα; Για εμάς, αυτό δεν έχει τελειώσει. Θέλουμε να μάθουμε γιατί και αν υπήρχαν συνεργοί.»

Η αστυνομία λέει ότι ο Ντέιβις σχεδίασε τον φονικό πυροβολισμό αφού ο ανιψιός του ενεπλάκη σε καυγά με τον Σακούρ σε ένα καζίνο.

Ο Ντέιβις συνελήφθη κοντά στο σπίτι του στο Λας Βέγκας νωρίς την Παρασκευή και θα εμφανιστεί στο δικαστήριο εντός ημερών. Η αστυνομία του Λας Βέγκας (LVMPD) μοιράστηκε τη φωτογραφία του.

Στο δικαστήριο, ο εισαγγελέας Μαρκ ΝτιαΤζιάκομο περιέγραψε τον κ. Ντέιβις – πρώην αρχηγό της συμμορίας του South Side Compton Crips – ως τον «επιτόπιο διοικητή» που «διέταξε τον θάνατο» του Σακούρ.

Σε συνέντευξη Τύπου αργότερα την Παρασκευή, ο αστυνομικός Τζέισον Γιόχανσον είπε ότι έγινε πολύ γρήγορα προφανές ότι επρόκειτο για έγκλημα που σχετίζεται με συμμορίες και ότι η υπόθεση είχε επανεξεταστεί πολλές φορές.

Αλλά μόλις το 2018, όταν ήρθαν στο φως νέα στοιχεία, η υπόθεση «αναζωογονήθηκε».

Ο κ. Γιόχανσον ανέφερε επίσης τις «ιδικές παραδοχές» του κ. Ντέιβις σε μέσα ενημέρωσης ότι βρισκόταν στο όχημα από το οποίο έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Ο Σακούρ πυροβολήθηκε στο Λας Βέγκας στις 7 Σεπτεμβρίου 1996. Πέθανε στο νοσοκομείο λίγες μέρες αργότερα.

Ο Σακούρ, του οποίου το καλλιτεχνικό όνομα ήταν 2Pac, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ το 1991.

Όντας να από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα του hip-hop, ο θάνατός του ενέπνευσε πολλά ντοκιμαντέρ.

Πούλησε περισσότερους από 75 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, απολαμβάνοντας επιτυχία στα chart με τραγούδια όπως το California Love, το All Eyez On Me και το Changes.

Ο Σακούρ βρήκε επίσης επιτυχία παίζοντας σε ταινίες όπως Juice, Poetic Justice, Above The Rim, Gridlock’d και Gang Related.

Τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ο ράπερ έλαβε ένα αστέρι μετά θάνατον στο Hollywood Walk of Fame.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Λαϊκές αγορές: Ξεκινά η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα