ΑΘΗΝΑ
16:05
|
03.05.2024
Έξω από κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών και κοντά στο κοινοβούλιο η βομβιστική επίθεση.
Turkish security forces cordon off an area after an explosion in Ankara, Sunday, Oct. 1, 2023. A suicide bomber detonated an explosive device in the heart of the Turkish capital, Ankara, on Sunday, hours before parliament was scheduled to reopen after a summer recess. A second assailant was killed in a shootout with police. (AP Photo/Ali Unal)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή Κιζιλάι στο κέντρο της Άγκυρας όπου βρίσκονται όλα τα υπουργεία, κυβερνητικά κτίρια και η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση η οποία σήμερα (Κυριακή, 1/10) θα ξεκινούσε τις εργασίες της.

Σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών, δύο τρομοκράτες εξαπέλυσαν βομβιστική επίθεση μπροστά από το κτίριο του υπουργείου στην τουρκική πρωτεύουσα, εξηγώντας ότι ο ένας από τους δράστες «εξουδετερώθηκε» και ο άλλος σκοτώθηκε όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε.

Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας.

«Μια πράξη θυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών από μια ομάδα που συνδέεται με την Ταξιαρχία μας των Αθανάτων», ανέφερε η ένοπλη ομάδα στο μέσο ενημέρωσης ANF που πρόσκειται στην κουρδική οργάνωση.

Το PKK χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και από πολλές χώρες της Δύσης.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media φέρεται να αποτυπώνεται η στιγμή της έκρηξης:

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών δύο τρομοκράτες εμφανίστηκαν με ελαφρύ στρατιωτικό όχημα περίπου στις 09:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών και εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβα. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας από τους δράστες της επίθεσης «εξουδετερώθηκε» και ο άλλος σκοτώθηκε όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε. Δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα ξεκινούσε αργότερα σήμερα τις συνεδριάσεις του για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επρόκειτο να εκφωνήσει ομιλία.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα