ΑΘΗΝΑ
11:40
|
01.05.2024
Ο ιρανικός στρατός δήλωσε ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει το Πακιστάν στον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας, μετά από μια πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο τελευταίο.
Ιρανοί στρατιώτες συμμετέχουν σε ετήσια στρατιωτική άσκηση στην ακτή του Κόλπου του Ομάν στις 30 Δεκεμβρίου 2022
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ιρανικός στρατός δήλωσε ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει το Πακιστάν στον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας, μετά από μια πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο νοτιοδυτικό Πακιστάν την Παρασκευή, μεταδίδει το Middle East Monitor.

Καθώς ορισμένοι μουσουλμάνοι γιόρταζαν τα γενέθλια του Προφήτη Μωάμεθ την Παρασκευή στο Πακιστάν, δύο βομβιστές αυτοκτονίας στόχευσαν δύο τζαμιά στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλοσίσταν και τη γειτονική επαρχία Khyber Pakhtunkhwa, σκοτώνοντας τουλάχιστον 57 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ο αρχηγός του στρατού του Ιράν, υποστράτηγος Μοχάμαντ Μπαγκερί έστειλε μήνυμα στον αρχηγό του στρατού του Πακιστάν, Αντιστράτηγο Ασίμ Μουνίρ, στο οποίο εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τα συλλυπητήρια του στο Ισλαμαμπάντ.

Καταδικάζοντας τη «βάρβαρη, αντιθρησκευτική και αντι-ανθρώπινη πράξη», ο Μπαγκερί δήλωσε «την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν για οποιαδήποτε συνεργασία και συντροφικότητα στον ολοκληρωτικό αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Εξέφρασε περαιτέρω τη βεβαιότητα ότι οι πακιστανικές ένοπλες δυνάμεις και οι θεσμοί ασφαλείας και δικαιοσύνης θα μπορέσουν να συλλάβουν, να διώξουν και να τιμωρήσουν τους δράστες.

Μέχρι στιγμής, καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις και οι διασυνδέσεις τους δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί, αλλά είναι πιθανό ότι οι δράστες ήταν είτε αυτονομιστές Μπαλότσι που συνδέονται με τον Απελευθερωτικό Στρατό του Μπαλουχιστάν (BLA) είτε θρησκευτικοί εξτρεμιστές που συνδέονται με το Tehreek-e- Ταλιμπάν Πακιστάν (TTP) ή άλλες ομάδες.

Το μήνυμα υποστήριξης και προσφοράς στρατιωτικής συνεργασίας του Ιρανού στρατηγού Μπαγκέρι κατά της τρομοκρατίας έρχεται αφότου το Ισλαμαμπάντ κάλεσε την Τεχεράνη να κάνει περισσότερα για να σταματήσει τη ροή τρομοκρατών μέσω των κοινών συνόρων των δύο χωρών, αναζωπυρώνοντας τη μακροχρόνια κριτική μεταξύ τους για τη λήψη ανεπαρκών μέτρων για την καταπολέμηση του θέματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Φιλιππίνες και Κίνα σε νέα αντιπαράθεση για αμφισβητούμενο ύφαλο

Στο Δικαστήριο της Χάγης προσέφυγε ο Ισημερινός κατά του Μεξικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα