ΑΘΗΝΑ
08:14
|
16.06.2024
Σοβαρές καταγγελίες προκύπτουν από την έρευνα του BBC για τα κυκλώματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης νεαρών από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας.
Μία από τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες μοντέλου της εταιρίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών ανδρών στο πλαίσιο σεξουαλικών οργίων με ναρκωτικά σε διάφορες πόλεις του κόσμου, όπως σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι, Βενετία και Μαρακές, αντιμετωπίζει, σύμφωνα με έρευνα του BBC  ο 79χρονος  πρώην διευθύνων σύμβουλος (CEO) της αμερικανικής εταιρίας εσωρούχων Abercrombie & Fitch Μάικ Τζέφρις.

Στην έρευνά του το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο εντόπισε ένα καλά οργανωμένο δίκτυο σεξουαλικής εκμετάλλευσης νεαρών ανδρών από μεσήλικες σε «ιδιαίτερα» πάρτι σεξουαλικών οργίων που διοργάνωνε ο Τζέφρις με τον 60χρονο Βρετανό πρώην συνεταίρο του, Μάθιου Σμιθ.

Εκπρόσωπος των δύο αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας πως οι νεαροί συμμετείχαν σε αυτές τις «εκδηλώσεις εν πλήρει γνώσει» κάτι που αντικρούουν έγγραφα και μαρτυρίες που βρήκαν οι ερευνητές του BBC σε συνεργασία με δύο Αμερικανούς πρώην εισαγγελείς, οι οποίοι διενήργησαν και ανεξάρτητη έρευνα εξακριβώνοντας τη γνησιότητα εγγράφων και καταθέσεων ώστε να γνωμοδοτήσουν εάν όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε απαγγελία κατηγοριών για διακίνηση ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση. Αυτό, δεδομένου ότι ο αμερικανικός σχετικός νόμος ορίζει την διακίνηση ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση μεταξύ άλλων σαν αποτέλεσμα ενός ενήλικα που ταξιδεύει σε άλλη πολιτεία ή χώρα για να επιδοθεί σε σεξουαλικές πράξεις επί χρήμασι χρησιμοποιώντας βία, πειθώ ή απάτη.

Ορισμένες από τις βίλες και ξενοδοχεία των οργίων του οίκου Abercrombie & Fitch

Ο Μάικ Τζέφρις κατάφερε τη δεκαετία του 1990 να μετατρέψει μία φθίνουσα επιχείρηση σε βιομηχανία και αλυσίδα λιανικής πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων πουλώντας εσώρουχα τα οποία διαφήμιζαν συχνά προκλητικά καλογυμνασμένοι νεαροί.

Σύντομα εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο καλοπληρωμένους διευθύνοντες συμβούλους επιχειρήσεων στις ΗΠΑ αντιμετωπίζοντας ολοένα και συχνότερα κατηγορίες για διακρίσεις σε βάρος του προσωπικού, για τεράστια έξοδα και υπερπολυτελή βίο ώσπου το 2014 αποσύρθηκε εξασφαλίζοντας πακέτο συνταξιοδότησης ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ορισμένα από τα χιλιάδες μοντέλα της εταιρίας

H Abercrombie& Fitch προτού καταρρεύσει πριν μερικά χρόνια είχε κατά καιρούς προκαλέσει αρνητικά τα φώτα της δημοσιότητας όχι μόνον για δίκτυα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εκμαυλισμού νεαρών ανδρών αλλά και για ρατσιστικές διακρίσεις σε βάρος υπαλλήλων που εργάζονταν στην εταιρία.

Στο ντοκιμαντέρ «White Hot: The Rise & Fall of Abercrombie & Fitch» στο Netflix, καταγράφονται διάφορες πρακτικές διακρίσεων από πρώην εργαζόμενους, καθώς εκεί προσλαμβάνονταν σχεδόν αποκλειστικά λευκοί με τη «σωστή εμφάνιση».

Η εταιρία αυτή, προτού πάρει την κάτω βόλτα τα τελευταία χρόνια, έφθασε να έχει στο απόγειο της δημοτικότητάς της αξία άνω των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 7 Περιφέρειες για σήμερα Κυριακή 16/6

Ποια η εναλλακτική στο σημερινό οικονομικό μοντέλο;

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις σ’ ολόκληρη τη χώρα

Γαλλία: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδήλωσαν ενάντια στην ακροδεξιά ενόψει των πρόωρων εκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα