ΑΘΗΝΑ
23:39
|
05.05.2024
Tον περασμένο Οκτώβριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar αποκάλυψε σχέδια για την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής στην Ουκρανία,
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar Akinci
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει την Ουκρανία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar Akinci, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της αμυντικής κατασκευαστικής εταιρείας Baykar, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL).

«Σε ό,τι αφορά τα Bayraktar Akinci, πρόκειται για ένα θέμα που εξετάζεται αυτή τη στιγμή, από όσο γνωρίζω. Το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό γνωρίζει καλά τι κατασκευάζουμε και σε τι επενδύουμε. Ως εκ τούτου, το σχέδιό μας είναι να παράγουμε όλα τα συστήματα που έχουμε, εδώ στην Ουκρανία», τόνισε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του προμηθεύει ήδη με drones Bayraktar TB2 τον ουκρανικό στρατό και τονίζοντας ότι οι δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και Ουκρανίας στην αμυντική βιομηχανία βρίσκονται σε «στρατηγικό επίπεδο».

«Έχουμε τις απαραίτητες άδειες για αυτό. Επομένως, μπορούμε να κατασκευάσουμε πλήρως το Bayraktar TB2 εδώ στην Ουκρανία, αντί να το συναρμολογήσουμε. Επιπλέον, μπορούμε να κατασκευάσουμε πλήρως το Bayraktar Akinci εδώ. Έχουμε άδειες από την κυβέρνησή μας για αυτό, γεγονός που δείχνει πόσο κοντά είμαστε στην εφαρμογή του σχεδίου» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar αποκάλυψε σχέδια για την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής στην Ουκρανία, γεγονός που επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου Διεθνούς Φόρουμ Αμυντικών Βιομηχανιών που πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο στις 29 Σεπτεμβρίου, με την Baykar να ανακοινώνει τα σχέδιά της για την ολοκλήρωση της κατασκευής του εργοστασίου εντός των επόμενων 18 μηνών.

Σύμφωνα με τον Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, η εταιρεία επενδύει συνολικά περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία. Εκτός από την κατασκευή ενός εργοστασίου, η τουρκική εταιρεία θα διαθέσει κεφάλαια για ένα κέντρο εξυπηρέτησης και την έδρα της στην Ουκρανία, εξήγησε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα