ΑΘΗΝΑ
20:35
|
01.05.2024
«Κυβερνητική αθλιότητα η αναβάθμιση Λιμενάρχη μετά τη δολοφονία του Αντώνη» δήλωσε η ΠΕΝΕΝ.
Αντώνης Καργιώτης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε υψηλόβαθμη θέση προήχθη ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος που ελέγχεται για τις ενέργειές του στην υπόθεση του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του, όταν 2 μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» τον πέταξαν από τον καταπέλτη στη θάλασσα στις 5 Σεπτεμβρίου, στον Πειραιά.

Ο αρχιπλοίαρχος, που ήταν ο λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μετατίθεται στο Αρχηγείο του Λιμενικού ως βοηθός του διευθυντή Κλάδου Ασφαλείας, μετά από επίσημη απόφαση του Αρχηγείου. Η σχετική απόφαση εκδόθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου, μόλις 2 εβδομάδες μετά το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews.

Οργισμένη η αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ):

Μία πρωτοφανής πολιτική κυβερνητική αθλιότητα κρύβεται πίσω από την καρατόμηση που είχε ανακοινώσει ο πρώην Υπουργός Ε.Ν Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αμέσως μετά (προηγήθηκε ΕΔΕ) το δολοφονικό σπρώξιμο του Αντώνη Καρυώτη από τον καταπέλτη του “Blue Horizon” με κύριο πρωταγωνιστή τον Ύπαρχο του πλοίου.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει κυριακάτικη εφημερίδα, η καρατόμηση που είχε γνωστοποιηθεί και αφορούσε τον πρώην Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά (Ευαγγελίδη Σπυρίδωνα), όχι μόνο δεν έγινε ποτέ, αλλά αμέσως μετά την εγκληματική ενέργεια στην οποία αναμειγνύονταν 4 μέλη του πληρώματος και αντίστοιχος αριθμός Λιμενικών, ο Κεντρικός Λιμενάρχης αναβαθμίστηκε και του ανατέθηκε η νευραλγική θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή στον Κλάδο Ασφάλειας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος!!!

Η νέα θέση που μετατέθηκε, άκουσον – άκουσον, αφορά την εποπτεία για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στα λιμάνια όλης της χώρας!!!

Υπενθυμίζουμε ότι το σχετικό πόρισμα της ΕΔΕ απέδιδε σοβαρές ευθύνες σε 4 Λιμενικούς και τον Κ.Λ.Πειραιά.

Αποδεικνύεται ότι το ξήλωμα του πρώην Λιμενάρχη Πειραιά ήταν επικοινωνιακή μπαρούφα για μία εγκληματική ενέργεια η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο και είχε ως αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο του 36χρονου Αντώνη! Αποτελεί προσβολή και ασέβεια στη μνήμη του αδικοχαμένου Αντώνη και πρόκληση στη κοινωνία μια τόσο άθλια συμπεριφορά..

Η πρωτάκουστη ενέργεια του ΥΕΝ, στην οποία έχει εμπλοκή και ο Αρχηγός του Λ.Σ, θέτει σοβαρά ερωτηματικά για την προαγωγή του πρώην Λιμενάρχη, πώς το ανώτατο Συμβούλιο Μεταθέσεων κύρωσε και ενέκρινε την μετάθεση του ελεγχόμενου και απομακρυσμένου με υπουργική απόφαση σε μία τόσο σημαντική θέση….

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ανάμεσα σε αυτούς που καρατομήθηκαν περιλαμβάνεται και ο Διοικητής του Α΄ Λιμενικού Τμήματος ο οποίος, όπως είχε δημοσιοποιηθεί την ημέρα του τραγικού περιστατικού, ήταν σε άδεια….

Υποθέτουμε ότι μετά την δημοσιοποίηση αυτής της σκανδαλώδους μετάθεσης, ο Υπουργός Ε.Ν και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος θα πράξουν τα αυτονόητα…

Διαφορετικά η ευθύνη τους θα είναι τεράστια!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ: Όπως είναι γνωστό, ο Ύπαρχος και ο Πλοίαρχος του “Blue Horizon” έχουν προφυλακιστεί ενώ ο ένας Υποπλοίαρχος και ο Λοστρόμος έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα