ΑΘΗΝΑ
14:55
|
04.05.2024
Από τον περασμένο Ιούνιο, εκατοντάδες παιδιά παίρνουν λιγότερο αίμα απ’ όσο έχουν ανάγκη, με αποτέλεσμα να μπαίνει η υγειά τους σε κίνδυνο.
Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» καλούν οικογένειες παιδιών με μεσογειακή αναιμία, διαμαρτυρόμενες για το γεγονός ότι εδώ και μήνες εκατοντάδες παιδιά, που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, υπομεταγγίζονται.

Συγκεκριμένα, από τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων εκατοντάδες παιδιά παίρνουν λιγότερο αίμα απ’ όσο έχουν ανάγκη, με αποτέλεσμα να μπαίνει η υγειά τους σε κίνδυνο. Η, προ μηνών, συμφωνία του υπουργείου Υγείας για την προμήθεια φιαλών αίματος από τη Γενεύη δεν λύνει το πρόβλημα, όπως επιβεβαιώνεται.

Στην κινητοποίηση καλούν, μεταξύ άλλων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Όπως αναφέρει η δεύτερη στην ανακοίνωσή της «ως υγειονομικοί κι ως άνθρωποι δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τις σοβαρές υπομεταγγίσεις που βιώνουν εδώ και μήνες οι πάσχοντες με μεσογειακή αναιμία στο νοσοκομείο μας ( αρκετοί από αυτούς είναι παιδιά σε ανάπτυξη), δεν μπορεί να μείνουμε άπραγοι στις ελλείψεις αίματος, στη χρόνια υποστελέχωση των τμημάτων της αιμοδοσίας και της μεσογειακής αναιμίας, στην έλλειψη κάλυψης των ανασφάλιστων πασχόντων από το κράτος των αναλώσιμων υλικών που είναι απαραίτητα για την αποσιδήρωση που αποτελεί τμήμα της θεραπείας τους».

Όπως αναφέρουν στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Νοσοκομείου, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και παρακολουθεί 700 παιδιά και ενήλικες, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό με τις ανάγκες να καλύπτονται όπως – όπως από επικουρικούς και συμβασιούχους με ημερομηνία λήξης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Ένας θάνατος από covid και αύξηση κρουσμάτων γρίπης άνω του 10%

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα