ΑΘΗΝΑ
17:24
|
01.05.2024
Η οριακή ανάπτυξη που έχει καταγράψει η ρωσική βιομηχανική παραγωγή φέτος οφείλεται στο πρώτο τρίμηνο του 2023.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βιομηχανική παραγωγή στη Ρωσία μειώθηκε τον Αύγουστο για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, παρά τις υψηλές επιδόσεις της αμυντικής βιομηχανίας, ανέφερε την Κυριακή η εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta, επικαλούμενη επίσημα στατιστικά στοιχεία της Rosstat και οικονομολόγων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η παραγωγή είχε αρχίσει να επιβραδύνεται ακόμα και πριν από την απότομη υποτίμηση του ρουβλίου τον Ιούλιο και την επακόλουθη αύξηση των βασικών επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα.

Τον Αύγουστο, το επίπεδο παραγωγής της χώρας μειώθηκε κατά 0,9% από μήνα σε μήνα, σύμφωνα με εκτίμηση του ρωσικού Κέντρου Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Βραχυπρόθεσμων Προβλέψεων (CAMAC). Συνολικά, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο η ανάπτυξη του τομέα της μεταποίησης ανήλθε σε κάτι λιγότερο από 1%. Η οριακά θετική απόδοση οφειλόταν στο καλύτερο για τον ρωσικό δευτερογενή τομέα πρώτο τρίμηνο του έτους, αναφέρεται.

https://twitter.com/IikkaKorhonen/status/1707748910570099116

Το δημοσίευμα της Nezavisimaya Gazeta ανέφερε ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης σχετίζεται με τους αυστηρότερους περιορισμούς στις εξαγωγές (και εν μέρει τις εισαγωγές) καθώς και με την επιδείνωση των όρων δανεισμού για τις επιχειρήσεις.

Η αυξανόμενη παραγωγή του αμυντικού τομέα της Ρωσίας δεν έχει ακόμη αντισταθμίσει τη γενική επιβράδυνση στη βιομηχανία της, αναφέρει η εφημερίδα.

Διαβάστε επίσης:

Η προηγούμενη ελαφρά χαλάρωση των περιορισμών στις εξαγωγές φέρεται να εξασφάλισε επέκταση της παραγωγής τον Ιούλιο, κυρίως στη διύλιση πετρελαίου, τη μεταλλουργία και τη χημεία, καθώς και στην παραγωγή οχημάτων. Τον Αύγουστο, η ανάπτυξη σε όλους αυτούς τους τομείς είτε σταμάτησε είτε αποδυναμώθηκε σημαντικά, ανέφεραν οικονομολόγοι στην εφημερίδα.

Η πρόσφατη προσωρινή απαγόρευση των εξαγωγών προϊόντων διύλισης πετρελαίου θα επηρεάσει επίσης αρνητικά τον όγκο της βιομηχανικής παραγωγής, προειδοποίησε ο επικεφαλής του υπουργείου Ενέργειας της Ρωσίας, Νικολάι Σουλγκίνοφ. Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε μια προσωρινή διακοπή των πωλήσεων ντίζελ και βενζίνης στο εξωτερικό αυτόν τον μήνα, προκειμένου να σταθεροποιήσει την εγχώρια αγορά καυσίμων.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα