ΑΘΗΝΑ
03:48
|
04.05.2024
Η διοίκηση του νοσοκομείου αποπέμφθηκε σήμερα με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έπειτα από επιτόπια έρευνα του υφυπουργού Δ.Βαρτζόπουλου.
Τριτοκοσμικές συνθήκες επικρατούν στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αγία Όλγα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην αποπομπή της διοίκησης του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» της Νέας Ιωνίας Αττικής προχώρησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έπειτα από επιτόπια επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την οικτρή κατάσταση που επικρατεί στην ψυχιατρική πτέρυγα.

«Η αλήθεια πρέπει να λέγεται με το όνομά της. Εδώ, στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αγία Όλγα υπάρχουν εικόνες που μας προσβάλουν» δήλωσε στη συνέχεια ο υφυπουργός, προσθέτοντας:

«Πρώτιστο μέλημα κάθε διοίκησης θα είναι η διατήρηση των όρων υγιεινής, αλλά και αξιοπρέπειας, όχι μόνο στα χειρουργεία και τα εργαστήρια, αλλά κατά κύριο λόγο στους χώρους νοσηλείας και στους χώρους προσωπικής υγιεινής. Γεγονός που σημαίνει ότι η σημερινή κατάσταση εδώ είναι απαράδεκτη».

Τριτοκοσμικές συνθήκες επικρατούν εδώ και χρόνια στην Ψυχιατρική Πτέρυγα

Ο ίδιος υποστήριξε πως το υπουργείο Υγείας έχει εντάξει σε συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης την πλήρη ανακαίνιση όλων των Ψυχιατρικών Κλινικών, όλων των Γενικών Νοσοκομείων της χώρας, με κονδύλια ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Διαβεβαίωσε πως η ανακαίνιση θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες και πριν από την έναρξη του νέου χρόνου και πως υπάρχει και η προοπτική μιας ιδιωτικής χορηγίας. «Όλα αυτά δεν δικαιολογούν τη σημερινή κατάσταση και αυτό είναι απολύτως βέβαιο» τόνισε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Βαρτζόπουλος.

Μετά την επίσκεψη του υφυπουργού ανακοινώθηκε πως παύθηκε από τα καθήκοντά της με εντολή του υπουργού Υγείας η διοίκηση του νοσοκομείου και πως ξεκίνησαν αμέσως εργασίες προσωρινής αποκατάστασης, ώστε η πτέρυγα να είναι λειτουργική και οι συνθήκες ανθρώπινες για νοσηλευόμενους και εργαζόμενους.

Οι καταγγελίες για την Ψυχιατρική Κλινική του Αγία Όλγα

Προηγήθηκαν συνταρακτικές αποκαλύψεις από την πρόεδρο των εργαζομένων στην Ψυχιατρική Κλινική του Αγία Όλγα, Δώρα Κούνιν, η οποία αποκάλυψε πως από το 1999 ως σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε ούτε ένα έργο συντήρησης του κτιρίου.

Η Πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Δώρα Κούνιν

Η ίδια κατήγγειλε πως το κτίριο είναι επισφαλές και για ασθενείς και για εργαζόμενους καθώς «οι τοίχοι πέφτουν, το νερό πέφτει μέσα, όλα είναι σε χάλια κατάσταση», προσθέτοντας:

«Κάθε φορά που εφημερεύουμε, περιμένουμε ότι κάτι θα γίνει. Δεν γίνεται άλλο, κάτι πρέπει να αλλάξει. Πιο πολύ μάς αφορά το κομμάτι των ασθενών, δεν είναι πολίτες άλλου Θεού».

Ο γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο, Δημήτρης Αβραμίδης, ανέφερε πως η διοίκηση του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» τους έλεγε πως «υπάρχει μία μελέτη, έχει πάει στο υπουργείο και περιμένουμε».  

Και αυτός χαρακτήρισε την κατάσταση στην Ψυχιατρική Κλινική τραγική, «πρώτα για τους ασθενείς, γιατί εμείς για αυτούς νοιαζόμαστε και στη συνέχεια για το προσωπικό». Επιπλέον, ανέφερε πως στη μονάδα, όπου υπάρχει και το αρχείο του νοσοκομείου, φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 20 ασθενείς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα