ΑΘΗΝΑ
15:33
|
28.04.2024
Ο 58χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ελέγχου, με την οικογένειά του να καταγγέλλει πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους αστυνομικούς.
Φωτ.: agonaskritis.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση του 58χρνου Κώστα Μανιουδάκη που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στις 2 Σεπτεμβρίου στα Χανιά, με την οικογένειά του να καταγγέλλει συγκάλυψη, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατός του οφείλεται σε αστυνομική βία, εξέδωσε με μεγάλη καθυστέρηση η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων κάνοντας λόγο για συκοφαντίες και παραπλανητικά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα.

Λίγες ημέρες πριν την παγκρήτια κινητοποίηση διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σούδας, και ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο μαζικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στην πόλη, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της πως τηρήθηκαν «όλες οι απαραίτητες και νόμιμες υπηρεσιακές-δικονομικές ενέργειες» και κατά τη διάρκεια τους ο Κώστα Μανιουδάκης «έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε, όπως προέκυψε από τον επιγενόμενο ιατρικό του έλεγχο, λόγω προϋπάρχοντος προβλήματος υγείας»

«Οι συνάδελφοί μας, παρείχαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες, παρουσία πολιτών, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν ασθενοφόρο και μερίμνησαν για την άμεση μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας Αποκορώνου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του», ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή της η Ένωση της οποίας μέλη είναι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί που σύμφωνα με την καταγγελία της οικογένειας ευθύνονται για τον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη από ξυλοδαρμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των αστυνομικών:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, κρίνει ότι οφείλει να αναφερθεί στο περιστατικό που έλαβε χώρα την 01/09/2023 και αφορά στις συνθήκες θανάτου 58χρονου κάτοικου Δ. Αποκορώνου, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου και τελικά έχασε τη ζωή του, σε επαρχιακή οδό του Δ. Αποκορώνου.

Αρχικά και πιο σημαντικό απ’ όλα, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Με σεβασμό στην απώλεια της οικογένειας και στη μνήμη του θανόντα, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ορισμένα πράγματα προς αποφυγή παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης.

Την 01/09/2023, απογευματινές ώρες, αστυνομικοί – μέλη της Ένωσής μας πραγματοποιούσαν ελέγχους σε περιοχή του Δ. Αποκορώνου και προέβησαν στη σύλληψη του θανόντα για συγκεκριμένη παράβαση Ποινικού Νόμου. Οι συνάδελφοι πραγματοποίησαν όλες τις απαραίτητες και νόμιμες υπηρεσιακές – δικονομικές ενέργειες και κατά τη διάρκεια αυτών ο ανωτέρω έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε, όπως προέκυψε από τον επιγενόμενο ιατρικό του έλεγχο, λόγω προυπάρχοντος προβλήματος υγείας. Οι συνάδελφοί μας, παρείχαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες, παρουσία πολιτών, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν ασθενοφόρο και μερίμνησαν για την άμεση μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας Αποκορώνου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αναπαράγονται στα Μ.Μ.Ε. (τοπικά και εθνικά) καταγγελίες μελών της οικογένειάς του θανόντος, αλλά και διαφόρων αυτοπροσδιοριζομένων «δικαστικών», «ιατροδικαστών» και «τεχνικών συμβούλων» για δήθεν βίαιη μεταχείριση του, κατά το στάδιο του νομότυπου ελέγχου, η οποία επέφερε τον θάνατό του.

Ως αποτέλεσμα των εν λόγω δημοσιεύσεων, διαμορφώνεται εσφαλμένη εικόνα στην κοινή γνώμη και δημιουργείται κλίμα δυσπιστίας προς τις αστυνομικές αρχές του τόπου μας. Οι συνθήκες του περιστατικού, όπως περιγράφονται από τις ως άνω παραπλανητικές και συκοφαντικές αναρτήσεις, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα.

Συμβουλεύουμε τους ανωτέρω αυτοπροσδιοριζόμενους «ειδικούς του πληκτρολογίου» να μην βιάζονται να βγάζουν συμπεράσματα και δηλώνουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στις Δικαστικές Αρχές για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων οφείλει και θα προστατεύσει τα μέλη της στην προκειμένη περίπτωση, τόσο σε ποινικό όσο και σε αστικό επίπεδο και ο καθένας θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τα λεγόμενά του!».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Πέντε κατακτήσεις των γυναικών στην ΕΣΣΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα