ΑΘΗΝΑ
10:33
|
02.05.2024
Τουλάχιστον 145 συλλήψεις υπόπτων για διασυνδέσεις με το PKK μετά την επίθεση αυτοκτονίας της Κυριακής.
Σανλιούρφα, νοτιοανατολική Τουρκία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερα από 145 άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Τουρκία, ανάμεσά τους και μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (PKK), στον απόηχο της επίθεσης αυτοκτονίας της Κυριακής στην Άγκυρα.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας διεξάγουν μια μεγάλης κλίμακας αντιτρομοκρατική επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Ήρωες” σε όλη τη χώρα, έγραψε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλικάγια στη σελίδα του στο X (πρώην Twitter).

«Μέχρι τις 8:30 π.μ. τοπική ώρα, έχουν πραγματοποιηθεί 466 αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Τουρκία, στις οποίες συμμετείχαν 13.440 αξιωματικοί ασφαλείας. Στο πλαίσιο της επιχείρησης “Ήρωες”, 12 μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων συνελήφθησαν στις πόλεις Μερσίνα, Βαν, Σανλιούρφα, Μαρντίν και Αϊντίν. Τουλάχιστον 55 ύποπτοι τρομοκράτες συνελήφθησαν σε επιχειρήσεις σε Ντιγιαρμπακίρ, Γκαζιαντέπ, Κωνσταντινούπολη, Προύσα, Μπάτμαν, Ντενιζλί, Άδανα, Καϊσέρι, Αττάλεια, Ικόνιο, Ισπάρτα και Κοτζαέλι», πρόσθεσε.

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιούνται μετά την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου κοντά στο κτίριο του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το PKK, με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό δύο αστυνομικών και των θάνατο των δύο δραστών.

Ώρες μετά την επίθεση, ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο κοινοβούλιο τονίζοντας: «Ετοιμαζόμαστε να προωθήσουμε τα ιστορικά, πολιτικά και στρατιωτικά μας επιτεύγματα τα τελευταία χρόνια. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας μέχρι να εξαλειφθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης, είτε αυτός είναι στη χώρα μας είτε στο εξωτερικό. Δεν θα επιτρέψουμε στην τρομοκρατική ομάδα να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να εμποδίσει την πρόοδο της χώρας μας», προαναγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο τις αεροπορικές επιδρομές σε κουρδικές θέσεις, που ακολούθησαν, και την εκστρατεία συλλήψεων σε όλη τη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Κασσελάκης για Μάτι: Ν’ αλλάξει η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα