ΑΘΗΝΑ
09:36
|
02.05.2024
Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την πρωινή επίθεση στην λεωφόρο Ατατούρκ, αναφέροντας ότι πραγματοποιήθηκε από μέλη του.
Επίθεση κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε σειρά αεροπορικών επιθέσεων σε θέσεις Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, προχώρησε η Τουρκία, λίγε ώρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας που έπληξε το υπουργείο Εσωτερικών στην Άγκυρα. Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση «20 στόχοι καταστράφηκαν και πολλοί μαχητές του PKK εξουδετερώθηκαν».

Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο σπήλαια και χώρους που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες από το PKK, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας.

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Rudaw ανέφερε ότι οι επιδρομές είχαν στόχο το όρος Καντίλ κοντά στα ιρανικά σύνορα, που θεωρείται ότι είναι προπύργιο του PKK.

Σε ανακοίνωσή του χθες, Κυριακή, το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την πρωινή επίθεση στην λεωφόρο Ατατούρκ, αναφέροντας ότι πραγματοποιήθηκε από μέλη του.

Το περιστατικό ξεκίνησε γύρω στις 09:30 τοπική ώρα όταν ένας από τους δράστες βγήκε από το αυτοκίνητό του και πέταξε έναν μικρό εκρηκτικό μηχανισμό προς το κτίριο του υπουργείου για να αποσπάσει την προσοχή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Μετά από αυτό, ο δεύτερος δράστης άνοιξε πυρ κατά των φρουρών στην πύλη του υπουργείου, προτού πυροδοτήσει μια βόμβα αυτοκτονίας.

Το πρώτο άτομο, εν τω μεταξύ, που έτρεξε προς το συγκρότημα πυροβολήθηκε αμέσως από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους. Ο ένας πυροβολήθηκε στο στήθος και ο άλλος τραυματίστηκε και στα δύο πόδια και στο μάτι.

Ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος ασφαλείας ανέφερε στο BBC ότι οι επιτιθέμενοι είχαν κλέψει το όχημά που χρησιμοποίησαν, το Σάββατο στο Καϊσέρι, μια πόλη περίπου 260 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Άγκυρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατεδάφιση Σοβιετικού Μνημείου στην Ουκρανία

Η Ρωσία καλεί έρευνα για τους μαζικούς τάφους στη Γάζα

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη πορεία

Διαδηλώσεις στη Γεωργία λόγω νομοσχεδίου περί «ξένων επιρροών»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα