ΑΘΗΝΑ
12:25
|
04.05.2024
Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, το να προκαλούνται ανησυχίες για την ισοτιμία με το δολάριο «αποτελεί μάλλον κατάλοιπο του παρελθόντος».
Πελάτες στέκονται στην ουρά για να μπουν σε ένα άλλοτε εστιατόριο των McDonald's που συνέχισε να λειτουργεί με νέα επωνυμία στη Μόσχα στις 12 Ιουνίου του 2022
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συνεχιζόμενη υποχώρηση του ρωσικού νομίσματος έναντι του δολαρίου ΗΠΑ δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, ισχυρίστηκε σήμερα, Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτηρίζοντας τέτοιες ανησυχίες ως «κατάλοιπο του παρελθόντος».

Το σχόλιο του Πεσκόφ ήρθε μετά την υποτίμηση του ρουβλιού πέρα από το συμβολικό όριο των 100 ρουβλιών προς 1 δολάριο σήμερα, Τρίτη, για πρώτη φορά από τα μέσα Αυγούστου. Το νόμισμα ανέκαμψε ελαφρά στη συνέχεια για να διαπραγματευτεί λίγο πάνω από τα 99 ρούβλια ανά δολάριο.

«Η υπερβολική προσοχή στη συναλλαγματική ισοτιμία ρουβλίου-δολαρίου είναι δυνατή από συναισθηματική σκοπιά, αλλά αποτελεί μάλλον κατάλοιπο του παρελθόντος», είπε ο Πεσκόφ σε συνέντευξη Τύπου.

«Πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε στη ζώνη του ρουβλιού και να μην νιώθουμε εξαρτημένοι από το δολάριο», είπε, προσθέτοντας ότι η κεντρική τράπεζα και η κυβέρνηση διασφαλίζουν πλήρως τη μακροοικονομική σταθερότητα.

Διαβάστε επίσης:

Η υποχώρηση του ρουβλιού έχει αποδοθεί στην αυξανόμενη ζήτηση, στην ανεπαρκή προσφορά ξένου νομίσματος στη χώρα (συμπεριλαμβανομένης της ζήτησης από εισαγωγείς) και στις αλλαγές στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι το νόμισμα θα μπορούσε να σταθεροποιηθεί στα 95 με 96 ρούβλια ανά δολάριο μέσα σε ένα μήνα και, μέχρι το τέλος του φθινοπώρου, να ενισχυθεί σε μια ισοτιμία 90 προς 1.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε πρόσφατα ότι η υποχώρηση του ρουβλιού δεν προκαλεί ανησυχία, καθώς η κεντρική τράπεζα διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα για να στηρίξει το εθνικό νόμισμα.

Διαβάστε ακόμα:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Ανατόλι Αντόνοφ: Αβάσιμες οι κατηγορίες των ΗΠΑ περί κυβερνοεπιθέσεων

Γερμανία: Εντοπίστηκε τάφος μισθοφόρου που πολέμησε στην Ουκρανία

Ο Μπέρνι Σάντερς δηλώνει στήριξη στις φοιτητικές κινητοποιήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα