ΑΘΗΝΑ
14:35
|
02.05.2024
Ο άνδρας, που κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή Πληροφοριών του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, συνελήφθη την Πέμπτη.
Ο 62χρονος Φρέντερικ Ντάγκλας Μούρφιλντ Τζούνιορ κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα κυνομαχιών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην ομάδα επικοινωνίας του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας συνελήφθη και κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε κύκλωμα κυνομαχιών στην Ουάσιγκτον, ανέφερε η Washington Post.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το κύκλωμα εκπαίδευε συστηματικά σκυλιά για μάχες, διαχειριζόταν στοιχήματα και αναλάμβανε τις ευθανασίες σκύλων που επέζησαν από τους αγώνες αλλά τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο 62χρονος Φρέντερικ Ντάγκλας Μούρφιλντ Τζούνιορ κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή Πληροφοριών και ήταν υπεύθυνος για τη διοίκηση, τον έλεγχο και τις επικοινωνίες στο γραφείο του Ανώτατου Διοικητή πληροφοριών του Υπουργού Άμυνας. Συνελήφθη την Πέμπτη.

Ένας στενός συνεργάτης του Μούρφιλντ συνελήφθη επίσης σε σχέση με αυτές τις κατηγορίες και σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησε τη συμμετοχή του στη διοργάνωση κυνομαχιών.

Και τα δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα μετά τις καταθέσεις τους. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τιμ Γκόρμαν δήλωσε χθες, Δευτέρα, ότι το Υπουργείο Άμυνας ενημερώθηκε για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατά του Μούρφιλντ στο ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο της Βαλτιμόρης.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το άτομο δεν βρίσκεται πλέον στο χώρο εργασίας, αλλά δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω ένα μεμονωμένο ζήτημα προσωπικού», είπε ο Γκόρμαν.

Ο Γκόρμαν δεν αποκάλυψε εάν ο Μούρφιλντ τέθηκε σε αναστολή, απολύθηκε ή συνταξιοδοτήθηκε. Μια ένορκη κατάθεση που συντάχθηκε από τον ειδικό πράκτορα του FBI Ράιαν Ντέιλι υποστήριξε ότι οι αρχές διεξήγαγαν έρευνα για το κύκλωμα κυνομαχιών, γνωστό ως «the DMV Board», για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πέρυσι, άλλα εννέα άτομα που συμμετείχαν σε κυνομαχίες κατηγορήθηκαν στη Βιρτζίνια, με οκτώ από αυτά να παραδέχονται την ενοχή τους και να συνεργάζονται με τους ανακριτές.

Στην ένορκη κατάθεσή του ο Ντέιλι σημείωσε ότι τα μέλη του κυκλώματος επικοινωνούσαν μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram, συζητώντας διάφορα ζητήματα γύρω από την εκπαίδευση σκύλων, την κοινή χρήση βίντεο, την οργάνωση μαχών και στοιχημάτων και την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις μεθόδους ευθανασίας των σκυλιών που έχαναν τις μάχες από τις οποίες επωφελείτο το κύκλωμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα