ΑΘΗΝΑ
16:22
|
28.04.2024
Κάλεσμα για συγκέντρωση στις 19.00 και πορεία για την υπεράσπιση όλων των ελεύθερων χώρων ενάντια «καταστολή και τη λεηλασία της γης».
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σήμερα 3 Οκτωβρίου συμπληρώνονται τρία χρόνια κινητοποιήσεων από την «Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη» ενάντια στην καταστροφή ενός ακόμη δημόσιου χώρου πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας. Για αυτό τον λόγο η Συνέλευση αποφάσισε να απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση αύριο στις 19.00 και πορεία μέχρι το μπασκετάκι του Λόφου Στρέφη.

Στο κάλεσμα της η πρωτοβουλία αναφέρει:

3 Οκτώβρη 2022 εγκαταστάθηκαν μπάτσοι και εργοτάξιο στον Λόφο, ξεκινώντας την καταστολή και τη λεηλασία της γης: πλαγιές κατασκάφτηκαν, δέντρα καταστράφηκαν, φυτά ξεριζώθηκαν, τα ζώα σπανίζουν πια.

Αυτόν τον ένα χρόνο, στη γειτονιά μετράμε δεκάδες συλλήψεις, πάνω από 50 προσαγωγές μόνο στον Λόφο και αρκετούς βίαιους ξυλοδαρμούς από τα ένστολα σκουπίδια που δρουν ως μπράβοι των εργολάβων της Prodea.

ΥΜΕΤ, ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, καπελάκηδες και ασφαλίτες αράζουν καθημερινά εκεί όπου βρισκόμασταν παλιά εμείς, εκεί που κάναμε γιορτές, συνελεύσεις και παίζαμε απαγορεύοντας πολιτικές δράσεις, εκδηλώσεις, βόλτες, παιδικές παρατάσεις και πάρτι.

Στη γειτονιά, κτήρια, μαζί τους κι οι καταλήψεις μας, αγοράζονται κι ανακαινίζονται συνεχώς, αμέτρητοι τουρίστες φτάνουν με ιδιωτικά βανάκια, κωλομάγαζα ανοίγουν σε κάθε τρύπα κι οι μπάτσοι φυλάνε τη πλατεία μας που έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο. Κάτοικοι εκτοπίζονται λόγω υψηλών ενοικίων και Airbnb, ενώ το κεφάλαιο επεκτείνεται καταπατώντας ό,τι συλλογικά είχαμε χτίσει.

Ο αγώνας για τον Λόφο Στρέφη είναι αγώνας για όλα τα Εξάρχεια, αγώνας για τη φύση, αγώνας ενάντια στον εξευγενισμό.

3 χρόνια συνελεύσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις, γιορτές, πορείες, συγκρούσεις κρατούν τον Λόφο ζωντανό.

Για τις οικογένειες ντόπιων και μεταναστών που χάσαμε από γείτονες, για τις καταλήψεις μας που χτίσανε, για την πλατεία που μάντρωσαν με το έτσι θέλω, για το Πολυτεχνείο που θέλουν αποστειρωμένο.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΓΚΑΘΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
Ο ΛΟΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ
ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα